Харків'яни розсмішили Галустяна та Зеленського та змусили мірятися зростом (ФОТО)

05.02.2014 14:32 Культура
фото з ефірів шоу фото з ефірів шоу
Бім і Бом, Пат і Паташон, Тарапунька і Штепсель, Карцев та Ільченко – перелік цих відомих комедійних тандемів з повним правом сьогодні можуть доповнити харків’яни Гліб Мелешенко та Сергій Жеребкін.

Їх творчий союз розпочався з участі в телевізійному шоу. А до цього був КВК – збірна команда Харківського національного педагогічного університету ім. Г. С. Сковороди «Перша столиця», у якій грали студенти цього вишу – Гліб та Сергій.

– Ми не планували спільний дует, – розповідає Гліб Мелешенко. – У нашій команді була дівчина, нижча за мене, і багато жартів будувалося на контрасті зросту цієї дівчини та Сергія. Але потім дівчина завагітніла й пішла з команди, а ми вирішили продовжити існування дуету різних за зростом коміків.

Досвід гри у КВК та різниця в зрості у півметра сприяли успішному проходженню Гліба та Сергія кастингу у шоу «Розсміши коміка» у Харкові. А далі була поїздка до Києва та блискучий виступ, який коштував 10 000 гривень журі шоу у складі Володимира Зеленського та Михайла Галустяна. Останніх, до речі, розвеселив не тільки незвичайний образ дуету, а й професійний рівень жартів харків’ян.

– Узагалі-то реальний час зйомок був набагато більшим, ніж показали в ефірі, бо всі – Володимир Зеленський, Михайло Галустян та навіть Дмитро Шепелєв – почали мірятися з нами зростом, – згадує Сергій Жеребкін. – Нам дуже приємно, що такі авторитетні гумористи нам сказали, що в нас дотепний гумор. На програмі дуже добре ставлення до учасників, і неважливо, хто ти: бабуся чи чемпіон Ліги КВК.
Після трьох переможних раундів Гліб і Сергій вирішили не продовжувати гру, а забрати гроші. За їхніми словами, після третьої хвилини члени журі стають більш прискіпливими та дуже міцно тримаються. А учасникам хотілося повернутися додому переможцями.


Згодом харківський дует запросили на «Розсміши коміка» вдруге. Через брак часу хлопці не встигли добре підготуватися, тож цього разу повернулися до Харкова з порожніми кишенями. Але не засмутилися. Кажуть, що їхали не за грошима, а за задоволенням.

– Дуже приємно, що Зеленський нас запам’ятав і потиснув у коридорі при зустрічі нам із Глібом руки, – згадує Сергій Жеребкін. – Єдиною несподіванкою було те, що цього разу в журі замість Галустяна був Євген Кошовий. Бо якщо Зеленський – всеїдний у плані гумору, то Кошовий цінує специфічні жарти, нетрадиційні.


Встигли побувати харків’яни й на російській версії програми «Розсміши коміка». Жарти гумористів у Москві мав оцінювати сам Максим Галкін. Глібу та Сергію «пощастило» виступати першими в перший день зйомок, які супроводжувалися усілякими технічними неполадками. Тож через негаразди зі звуком Галкін погано чув жарти хлопців.

– Російська й українська версії «Розсміши коміка» – дуже різні, – ділиться власним спостереженням Гліб. – Жарти наших колег по КВК з Харкова пішли «на ура» у Росії, а в Україні вони, навпаки, нічого не виграли.

Сьогодні друзі не уявляють свого життя без сцени. Сергій «виховує» нове покоління команди КВК у Педагогічному університеті, Гліб знімається в кіно та серіалах. Ідеї нових жартів вони також втілюють у сценаріях для серіалів і скетчкомів (коротка п’єса, побудована на кумедному діалозі або ситуації) та на спільних виступах. Але на який би корпоратив або вечірку не запросили гумористів, у більшості випадків їх впізнають завдяки участі у програмі «Розсміши коміка».

– Ми навіть уявити не могли, що передачу, яку знімали ще у 2011 році, «крутитимуть» по телебаченню аж потепер, – розповідає Гліб Мелешенко. – Наш дует потім брав участь у багатьох гумористичних шоу: «Бійцівський клуб», «Comedy Баттл» та інших, але саме «Розсміши коміка» надихнув нас на продовження подальшої спільної творчості.

Катерина Терещенко, матеріал з газети "Слобідський край" №14 від 01.02.2014

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта