На “Олексіївській фортеці” ганятимуть на машинах по бездоріжжю у яру

28.05.2013 14:12 Культура
http://www.autoracer.ru/ http://www.autoracer.ru/

Родзинкою фестивалю стане трофі-рейд (змагання з подолання бездоріжжя) в яру за межами фортеці.

Як сьогодні кореспонденту “СК” розповів голова Первомайської райдержадміністрації Віктор Намчук, це буде третій етап Національної серії змагань з трофі-рейдів «Кубку Східної України». Подивитися перегони можна буде з 13.00 до 15.30.

- Буде близько 70 гоночних машин, - пообіцяв Віктор Намчук. - Трофі-рейд проходитиме на відстані близько 800 м від самої фортеці, а тому гості фестивалю зможуть спокійно подивитися й автозмагання, й козацький турнір.

Гості також зможуть познайомитися з експозиціями сільських рад Первомайщини. Їх, за словами Віктора Намчука, громади готували мало не цілий рік. По секрету “СК”, голова району розповів, що цього року більшість експозицій будуть тематичними. Наприклад, вже готуються стенди на тему “За двома зайцями”, народної казки “Червоненька квіточка” і “Золота рибка”.

Традиційно на фестиваль з концертною програмою з'їдуться й кращі фольклорні колективи області, а також народні майстри зі всієї України. Гостей навчать ліпити горщики, робити ляльок-мотанок та ще низьці українських ремесел.

На “Олексіївську фортецю” можна буде сміливо їхати і з дітьми, адже організатори фестивалю заздалегідь подбали у тому числі й про розважальну програму для маленьких гостей. Так, вже майже завершене будівництво дитячого майданчику, на якому окрім іншого малюків розважатиме команда спеціально підготовлених аніматорів.

Віктор Намчук завірив, що максимальних зусиль було докладено й для того, щоб убезпечити гостей від різного роду неприємних моментів. Так, на території фортеці постійно чергуватимуть медики, міліція, пожежники. Крім того, пам'ятаючи досвід минулого року, коли люди сильно втомлювалися від спеки, було прийнято рішення перенести відкриття фестивалю на 16.00.

- Погоду замовити важко, але ми сподіваємося, що о 16.00 вже не буде такої сильної спеки, - пояснив Віктор Намчук.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта