Портал - конкурент Вікіпедії відкриють в Україні

02.09.2013 12:29 Культура
http://ru.tsn.ua/ http://ru.tsn.ua/
5 жовтня відкриється історичний інтернет-портал «Україна Славетна».

Метою його створення є збереження та популяризація правди про історію і культуру українського народу.

Радник Президента України, президент благодійного фонду «Схід-Захід разом» Володимир Зубанов під час четвергового відеоселектора з питань розвитку бібліотечної справи розповів, що на сторінках порталу буде репрезентовано інформацію, яка накопичувалась у різних бібліотеках країни.

– Дедалі менше залишається людей, які пам’ятають усі події та факти з життя того чи іншого населеного пункту. Саме тому наш синівський і моральний обов’язок – зберегти історію рідного краю. І якраз інтернет-портал «Україна Славетна» стане, образно кажучи, тим містком, що об’єднає всі історичні події нашої держави, – зазначив Радник Президента.

Заступник голови Рівненської облдержадміністрації Олексій Губанов розповів, що урочиста церемонія відкриття інтернет-порталу відбудеться в Рівному – мешканці цього краю стали ініціаторами створення проекту. Також він додав, що в існуючому інтернет-порталі Вікіпедія наведено багато історичних фактів, але подекуди вони є недостовірними, а «Україна Славетна» має стати найправдивішим джерелом інформації. Для цього в кожному регіоні створять експертні групи, які перевірятимуть матеріали, що надходитимуть до порталу.

Ігор Бережний, матеріал з газети "Слобідський край" №103-104 від 31.08.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта