ТНМК співатиме під симфонічний оркестр у Харкові (ФОТО)

10.11.2012 11:21 Культура
фото Віктора Кочетова фото Віктора Кочетова
Гурт ТНМК планує дати концерт з харківським Молодіжним академічним симфонічним оркестром "Слобожанський".

Перша репетиція відбулася уже сьогодні.

Як розповів соліст гурту «ТНМК» Олег Михайлюта (Фагот), концерт планують підготувати до березня 2013 року. Разом з оркестром гурт виконає близько 10 своїх пісень. Під час сьогоднішньої репетиції симфонічного оркестру харківські музиканти зіграли дві пісні «ТНМК».


Сам Фагот у цей час захоплено слухав гру та знімав відео на мобільний телефон.
- Я сьогодні розчулився, коли слухав мелодію. Думаю, що це буде потужний проект, - поділився враженнями після прослуховування оркестру Фагот. – Оркестр гідний на 100 %. Треба просто працювати. Необхідні репетирувати і репетирувати.

БІЛЬШЕ ФОТО З РЕПЕТИЦІЇ ДИВІТЬСЯ ТУТ

Соліст «ТНМК» розповів, що зняте відео покаже друзям, оскільки до Харкова сьогодні приїхав сам. Можливо, частину використає для реклами, а також викладе на Фейсбуці.

Фагот упевнений, що кожен музикант, навіть той, який не навчався музиці у спеціальних навчальних закладах, у глибині душі мріє зіграти з симфонічним оркестом.

- Це сходинка у розвитку, - каже Олег Михайлюта, - я вже давно хотів це зробити, але були свої нюанси. А зараз все складається дуже добре.

Гра оркестру буде не зовсім класичною, адже крім скрипки, арфи, фортепіано, габою, кларнету, флейти, звучатиме електронна гітара. Соліст ТНМК пообіцяв, що обов’язково в цій програмі зіграє на фаготі.

Створити такий проект своєму учню Олегу Михайлюті запропонував його викладач.

- Це, напевне, мрія з дитинства. Я розумію, що не кожному учню викладач (Гаррі Абаджан) телефонує через декілька років і говорить «Михайлюта, а ти не хочеш зіграти з симфонічним оркестром?», - розповідає, як усе почалося, Фагот.- Якби я у той час стояв, то напевне, сів би. Я сказав, що 100 відсотків треба зробити це.

Концейтмейстер проекту Елла Злотнікова упевнена, що цей проект допоможе популяризувати симфонічну музику.

-  Таким синтезом симфонічного оркестру та хіп-хопу ми хочемо залучити молодь. І люди зрозуміють, наскільки це класно, і що симфонічна музика легко сприймається, - сподівається концертмейстер.

За її словами, музиканти харківського оркестру з радістю прийняли звістку про співпрацю з ТНМК.

- Це незвично і дуже цікаво для нас «поваритися» в цьому, - каже Елла Злотнікова.

Концертмейстер повідомила, що, скоріше за все, спільний концерт відбудеться на сцені ХНАТОБу. В оркестрі гратиме близько 60 музикантів.

Після репетиції Фагот поспілкувався не лише з досвідченими кореспондентами, а й з майбутніми репортерами – учнями «Школи юного журналіста»

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта