У Добкіна визначились з місцем проведення “Слобожанської Масляної”

04.02.2014 10:41 Культура
http://www.pravda.ru/ http://www.pravda.ru/
Цього року етнофестиваль ”Слобожанська Масляна” пройде на новому майданчику неподалік від Змійова.

Про це “СК” повідомив директор Департаменту культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов. За його словами, цього року за право приймати найбільший зимовий фестиваль області змагалися одразу декілька районів. Найбільша конкуренція розвернулася між Харківським та Зміївським районами. Зокрема, розглядалася можливість проведення фестивалю на Коропових Хуторах. Тим не менш, у решті решт було прийнято рішення зупинити вибір на новому майданчику, який знаходиться неподалік від Змійова.

- Цей майданчик набагато цікавіший з точки зору інфраструктури, а найголовніше автостоянки. Адже це було одним з найпроблемніших місць минулого року, - пояснив Дмитро Кузнєцов.
Так, цьогорічна парковка може вмістити до 2 тис. машин. Минулого ж року максимальна кількість автівок, які можна було розташувати, обмежувалася 1 тис. Крім того, парковка знаходилася досить далеко від сцени.

- Цього року майданчик буде розташований біля траси, що дуже зручно, - додав директор Департаменту культури і туризму.

Із розваг, які організатори готують гостям фестивалю, - традиційні виступи народних колективів, дегустація млинців. Не обійдеться цього року й без новинок. Так, планується обладнання траси для катання на лижах та санях, а також створення катку.

Що стосується організації громадського транспорту до місця проведення фестивалю, то це питання ще вирішується. За словами Дмитра Кузнєцова, скоріше за все механізм буде такий самий, як і під час Печенізького Поля. Люди зможуть дістатися рейсовими автобусами. Якщо ж бажаючих буде дуже багато, то кількість рейсів збільшать.

Нагадаємо, “Слобожанська Масляна” відбудеться 1 березня. Організатори обіцяють поставити цього року новий рекорд — спалити найбільше в історії України опудало Марени.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта