Учасниця "Голосу країни" з Харкова розповіла про репертуар та чому пішла до команди Лазарєва

26.06.2014 14:02 Культура
http://www.1plus1.ua/ http://www.1plus1.ua/
Кореспондент «СК» поспілкувався з учасницею проекту "Голосу країни", яка викликала хвилю найрізноманітніших емоцій у глядачів.

 Хтось захоплювався її екстравагантними образами, інші, навпаки, критикували. Попри образ жінки-вамп, який Анна Корсун створила собі на шоу, у житті вона весела мила дівчина з двома дипломами про вищу освіту. Фізик і економіст за професією, співати Анна почала ще в дитинстві, а зараз має власну групу. На «Голос країни», як зізнається сама, прийшла випадково.

– Мені на електронну пошту прийшло запрошення на кастинг «Голосу». Я спочатку не хотіла – не дуже полюбляю такі шоу. Але чоловік став мене вмовляти, крім того, підтримали друзі, тому я заповнила анкету на участь, – розповідає Анна Корсун. – На попередній кастинг я прийшла не сама, а зі своїм гітаристом. Ми хотіли виступати дуетом, але в результаті взяли лише мене одну.

На сліпі прослуховування дівчина підготувала культову пісню Аїди Ведищевої «Помоги мне», яка звучала у фільмі «Діамантова рука». Спів харків’янки підкорив одразу трьох суддів. У свою команду її хотіли взяти Святослав Вакарчук, Тамара Гвердцителі і Сергій Лазарєв. Анна обрала колишнього соліста гурту Smash!!.

– Я із самого початку хотіла потрапити в команду саме до Лазарєва. Оскільки я радіофізик, то проаналізувала його участь у минулих шоу, зокрема у «Танцях на льоду». Він справив на мене враження відповідальної, порядної людини, професіонала, який зможе поставити красивий номер, – пояснила своє рішення дівчина. – Про свій вибір я жодного разу не пошкодувала. Я й сьогодні впевнена в цій людині на 100 %.
За словами Анни, саме Сергій Лазарєв допоміг їй як вокалістці виправити деякі проблемні моменти. Зокрема, саме він указав на те, що дівчина зловживає у своєму співі мелізмами (невеликі мелодичні прикраси, наприклад, губна трель).

Що стосується інших зіркових наставників, то спілкування з ними головним чином відбувалося вже на сцені. Судді намагалися якнайбільше часу приділити своїй команді, тому отримати пораду від чужого наставника виходило не завжди. Так, Святослав Вакарчук на час зйомок «Голосу країни» їздив з концертами по Україні, а Тамара Гвердцителі сама із себе не дуже говірка жінка. Ані Лорак запам’яталася харків’янці своїм невеликим зростом.
– Вона як дюймовочка. Така худенька, маленька, тендітна. Тим паче, що мій зріст 180 см, – сказала Анна Корсун.
З ведучою «Голосу країни» Анна Корсун також встигла потоваришувати. Ексцентричність і манера Ольги Фреймут говорити все, що спадає на думку, імпонує дівчині. Співачка зізналася: екс-ревізор дуже допомагала й підтримувала всіх учасників. Коли вона тримала за руку співаків, то передавала їм таким чином частину своєї енергетики.

Чорні губи придумала сама

На диво теплими склалися цього сезону і стосунки між учасниками. Попри жорстку конкуренцію навіть всередині команди, вокалісти добре товаришували.
– Усе пройшло якось швидко, весело, без негативу. Дуже високий темп роботи, багато репетицій, тому на сварки і плітки часу майже не залишалося, – розповіла Анна Корсун. – Навіть з дівчатами, з якими я співала у «батлі» й «Нокауті», у мене досі хороші стосунки.

Дівчина зізналася, коли співали «батли», то сподівалася, що до наступного ефіру пройде і вона сама, і її конкурентка Анастасія Андрєєва. Це було б можливо, якщо програвшого забрав би до своєї команди інший наставник. Тому ще на етапі підготовки дівчата вирішили, що допомагатимуть одна одній показати свої найкращі сторони і зроблять приголомшливий номер.
– З досвіду минулих сезонів шоу я дійшла висновку, що треба працювати в команді. Якщо перетягувати ковдру на себе, то шанси пройти далі зменшаться, крім того, така поведінка може коштувати репутації, – пояснила дівчина. – У «Нокаутах» я вже точно знала, що хтось із нас залишить шоу, тому намагалася якомога краще виступити. Проте, з Лідією Скорубською я продовжую спілкуватися і зараз. Вона навіть уболівала за мене у чвертьфіналі.

А от над образами й піснями учасників працювала ціла бригада спеціалістів. Але й самі співаки також брали безпосередню участь у підготовці номерів. Анна Корсун зізналася, що ідея з чорними губами й жовтою жилеткою у виступі на етапі «Нокаутів» належить саме їй.

– Мені такі образи подобаються. Я і зараз виступаю на концертах з яскравими губами. Я користуюся і чорною, і фіолетовою, і зеленою, і жовтою, і помадою м’ятного кольору, – розповіла Анна Корсун. – Я не хочу виглядати, як усі. Я ніколи не вийду на сцену у звичайних джинсах і футболці. На сцені треба самовиражатися.
Що ж стосується пісень, то зазвичай їх обирали наставники. На думку Анни, це найкращий варіант, адже сам учасник не завжди може тверезо оцінити свої сили. Наприклад, сама дівчина хотіла заспівати щось із репертуару Вітні Х’юстон, але потім зрозуміла, що якщо б тренер не відмовив її від цієї ідеї, то на сцені вона просто провалилася б.

– Щоб співати пісні Вітні Х’юстон, потрібно співати або як вона, або дуже по-своєму, при цьому по-іншому передати настрій пісні. Якщо ти не можеш зробити це, то краще взагалі не співати, – пояснила Анна Корсун.
Навчилася харків’янка і нормально сприймати критику на свою адресу. Дівчина розповіла, що раніше дуже засмучувалася, коли в Інтернеті читала про себе негативні відгуки. Зараз же зрозуміла – не важливо, що про тебе говорять, головне щоб правильно називали прізвище, а запам’ятовувати слід тільки хороше.
– Неможливо подобатися всім. Яким би ти суперкласним професіоналом не був, все одно знайдеться хтось, хто скаже про тебе щось погане. Тому потрібно просто радіти тому, що про тебе взагалі хтось думає. Нехай людина виплеснула у твою адресу негатив, але це означає, що ти їй не байдужий, якось зачепив її, викликав емоції, а отже, твоя творчість не пройшла повз неї, – сказала співачка.

Ірина Гудзь, матеріал з газети "Слобідський край" № 74 від 21.06.2014

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта