Україна відмовилася від участі в "Євробаченні-2015"

19.09.2014 12:17 Культура
http://www.euroinvision.ru http://www.euroinvision.ru

Національна телекомпанія України прийняла рішення відмовитися від участі в міжнародному пісенному конкурсі "Євробачення-2015".

Про це йдеться в повідомленні Першого національного телеканалу.

"Перед Національною телекомпанією України (НТКУ) зараз стоїть найважливіше завдання за всю історію Незалежності нашої держави - перехід на суспільне мовлення. Місія ця надзвичайно відповідальна, адже за 23 роки в країні немає досвіду розбудови такого телебачення. Водночас, місія створення суспільного мовника збіглася з дуже складним етапом у житті держави. Нестабільна фінансова, політична ситуація, військова агресія зі сходу, анексія українських територій - усі ці процеси змушують НТКУ зосередитися на основному: якомога швидшій побудові суспільного мовлення в Україні. При цьому доводиться ретельно оптимізовувати будь-які витрати. Тому Національна телекомпанія України, у двосторонній домовленості з Європейською мовною спілкою (ЄМС), прийняла рішення відмовитися від участі у Пісенному конкурсі Євробачення-2015 (ПКЄ-2015)", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, в НТКУ мають надію, що Україна вже в 2016 році знову відправить свого представника на Євробачення.

"Ми розуміємо, що Євробачення - це іміджевий проект, престиж. Але ми не маємо права робити щось погано. А на "добре" у нас банально немає грошей. Якщо є у когось бажання нам допомогти - ми будемо тільки раді, але самостійно такий проект, боюся, ми не витягнемо. Тому було прийнято таке рішення", - прокоментував ситуацію генеральний директор НТКУ Зураб Аласанія.

Нагадаємо, Євробачення-2015 пройде в Австрії. У минулому році Австрія отримала право проведення пісенного змагання завдяки Томасу Нойвірту, який виступає під псевдонімом Кончіта Вурст в образі бородатої жінки. Він став переможцем Євробачення-2014 в Данії.

Джерело: РБК-України
Автор: Администратор сайта