Уповноважений Президента з прав дитини Юрій Павленко закликав «захоплювати телеефір» (ФОТО)

22.09.2012 11:58 Культура
фото Віктора Кочетова фото Віктора Кочетова
Сьогодні у Харкові відкрився IV Міжнародний телевізійний фестиваль "Дитятко". Урочистості пройшли у кінотеатрі ім. О. Довженка.

До оргкомітету фестивалю подано 205 робіт від 83 учасників. У фестивалі беруть участь 51 студія з України, 18 – з Росії, 14 – з Білорусі. 12 студій беруть участь у фестивалі вчетверте. 37 студій вперше випробують удачу у конкурсах фестивалю «Дитятко».

- Я  вітаю усіх, хто ці чотири роки брав участь у фестивалі, а також тих, хто приїхав сьогодні уперше та приєднався до нашої великої та дружньої творчої родини. Напевно наша спільна творча ідея у 2009 році створити такий фестиваль виправдала себе. Створюючи фестиваль, ми хотіли, щоб телебачення, особливо дитяче, стало кращим та якіснішим. І одне з завдань, яке ми перед собою ставили, - відгородити маленьких телеглядачів від  негативу, який, на жаль, має місце на телеекрані. Я впевнений, що сьогодні тут зібралися люди не байдужі, люди, які хочуть зробити дитяче телебачення якісним. Ми разом зможемо довести, що телебачення залежить не від висоти телевізійної вежі, а від ваших сердець та відкритості душі, -  сказав у вітальному слові голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, який є ініціатором створення фестивалю.

В урочистому відкритті фестивалю взяв участь Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко. Він зачитав вітання Президента України Віктора Януковича, яке надійшло на адресу фестивалю. У вітанні зазначено, що «…якісне телевізійне мовлення є невід'ємною умовою безпечного інформаційного середовища для дитини, гармонійного і всебічного розвитку особистості. Саме тому державна політика в цій сфері направлена на створення дитячих телепрограм і телеканалів, а також захист дитини від шкідливої інформації…». 

- Кожна ваша програма, яка буде представлена в рамках фестивалю, зобов’язана з’явитися на міському, обласному телебаченні. Приїздіть додому і захоплюйте ефір – Президент на вашій стороні, - наголосив Юрій Павленко.

Також він сказав, що створена спеціальна група, яка до кінця року представить нову концепцію національного телебачення, яка буде направлена на захист дитини від шкідливої інформації.

БІЛЬШЕ ФОТО З ВІДКРИТТЯ ФЕСТИВАЛЮ "ДИТЯТКО" ДИВІТЬСЯ ТУТ

У цьому році найбільше робіт подано до номінацій «Кращий ігровий фільм» - 40 робіт та «Кращий анімаційний фільм» - 41 робота.

Партнерами цьогорічного фестивалю є Рада Європи та Міжнародний центр фільмів для дітей та молоді CIFEJ, який привезе на фестиваль власний приз – кришталеву статуетку та міжнародний сертифікат.

Цього року вперше номінацію «Краща програма, зроблена для дітей» буде оцінювати дитяче журі.

Юрій Борщ

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта