Як дожити до золотого весілля, розповіли "молодята" з Харківщини (ФОТО)

29.08.2012 10:02 Культура
25 серпня в Малинівці відгуляли наймасштабніше весілля Харківської області. Одразу вісім пар молодят, що одружилися саме цього дня, завітали на фестиваль "Весілля в Малинівці".

Були також і дві не зовсім звичні пари. Перша офіційно зареєструє шлюб тільки 31 серпня, а у другої ж весілля відбулося ще 50 років тому. Йдеться про наречених Камілу та Еміля, які згідно з азербайджанськими традиціями проводили в Малинівці свій передвесільний обряд.

«Цей обряд проводиться за декілька днів до весілля. Ми запалимо свічки і будемо хною розмальовувати руки нареченим. Чим ширшим і багатшим вийде візерунок, тим багатшим і щасливішим буде їхнє життя», – пояснила директор школи, в якій навчалися молодята, пані Ульвія.


А друга пара, до якої на святі в Малинівці було прикуто не менше уваги, саме відзначала своє золоте весілля. Галина Іванівна і Володимир Степанович Голотайстрови запевнили, що всі 50 років прожили щасливо, хоча й у їхньому подружньому житті траплялися негаразди. Однак ця пара має свій рецепт боротьби з ними.

БІЛЬШЕ ФОТО З ФЕСТИВАЛЮ "ВЕСІЛЛЯ У МАЛИНІВЦІ" ДИВІТЬСЯ ТУТ

«Ми разом побудували домівку, зараз у нас двоє дітей, четверо онуків, двоє правнуків, – розповідає Галина Іванівна. – І ніякого секрету довгого подружнього життя не має. Просто треба жити дружно, поважати одне одного. А коли нам не вистачає грошей до пенсії, так починаємо із дідусем співати пісню «А мій милий вареничків хоче». Я всім молодятам бажаю дожити до золотого весілля, як ми, не хворіти і завжди бути молодими».

Юлія Горобець, матеріал з газети "Слобідський край" №103 від 28.08.2012

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта