Що зробив Папа Римський Бенедикт XVI для Харківської РКЦ. Коментар Єпископа

14.02.2013 11:13 Культура
http://www.catholic-media.org http://www.catholic-media.org

Папа Бенедикт XVI зробив свій внесок у розвиток Харківсько-Запорізької дієцезії. Тому кожна парафія римсько-католицької церкви молитиметься за нього. Про це кореспонденту "СК" розповів єпископ-ординарій Харківсько-Запорізької дієцезії РКЦ Мар’ян Бучек.

- Рішення Папи — це його особиста вільна думка з нагоди стану здоров'я, ми знаємо - про це він сказав, - говорить Мар’ян Бучек. - І тепер згідно з законом церкви після 28 лютого розпочнеться підготовка до конклаву. Конклав кардиналів буде обирати нового Папу. На жаль, з України нікого з кардиналів цього року не буде, бо всі мають більше 80 років. Кардинал Любомир Гузар відмічає 26 лютого 80 років, тому теж не буде брати участь у виборах нового Папи.  

Як повідомив єпископ-ординарій, за законом церкви, 24 лютого кожна парафія римсько-католицької церкви в Україні буде в молитві виголошувати подяку Папі Бенедикту XVI за те, що він зробив за 8 років правління. А 3 березня вся католицька церква в Україні буде молитися за вибір нового Папи.

- Папа Бенедикт XVI для нашої Харківсько-Запорізької дієцезії і особисто для мене багато зробив. Він особисто іменував мене єпископом, і в 2012 році іменував єпископа-помічника Яна Собіло. Також Україна знає Папу Бенедикта через митрополита Львівського, бо він був секретарем Іоана Павла ІІ і три роки у Бенедикта  XVI. Ми також були з моїм попередником єпископом Падевським у 2007 році на зустрічі з Папою Бенедиктом XVI у Римі. Папа цікавився нашою дієцезією, бо вона молода, заснована у 2002 році Іоанном Павлом ІІ, питав про особливості праці на Східній Україні, бо вона відрізняється від Західної України. Він був живо заінтересований, як нам тут працюється і ми дякуємо за те, що він зробив, - наголосив Мар’ян Бучек.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта