Бійка, профілактична розмова або розборка. Що трапилося у харківському студмістечку

http://www.mk.ru/ http://www.mk.ru/
Учора в районі Роганського житлового масиву на бульварі Івана Каркача трапився конфлікт між студентами. Ми зібрали кілька версій події.

За інформацією ЦГЗ ГУМВС України в Харківській області, на місце події були направлені співробітники слідчо-оперативної групи, наряди патрульної служби, ДАІ та спецпідрозділу міліції «Беркут».

Правоохоронці встановили, що між двома студентами та невідомими особами стався конфлікт, який згодом перейшов у бійку. Один із жителів студентського гуртожитку покликав на допомогу своїх товаришів. У результаті на вулиці поблизу гуртожитку зібралося близько 100 осіб. Завдяки своєчасному реагуванню співробітників міліції на повідомлення ситуацію вдалося швидко локалізувати. З учасниками зборів була проведена відповідна профілактична бесіда, і юнаки спокійно розійшлися по своїх справах. Одному студенту було надано медичну допомогу.

Дана подія внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч. 1 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Зараз правоохоронці проводять всі необхідні процесуальні заходи.

- Я вийшла в кіоск за молоком, якась жінка з балкона стала кричати: "Не ходи туди!", - розповідає мешканка сусіднього будинку Олена Кравченко. - Там дійсно був кошмар! Неросійські студенти били перехожих! Вони навіть зупиняли машини, водіїв викидали на узбіччя і били!

За словами Олени, конфлікт зав'язався ще в суботу. Подейкують, що в ніч на неділю підпилий місцевий житель нібито образив одного з туркменських студентів. Після чого іноземці вирішили помститися і влаштували посеред вулиці побоїще. Забіяк змогли втихомирити тільки викликані на місце події бійці "Беркута", пише Комсомольская правда.

Цю подію активно коментували харків'яни на форумі.

«Вечером возле ЦПТО № 1 на Восточном «Беркут» и куча молодежи кавказкой национальности, какая-то потасовка», – пишет очевидец.

«Был там в районе 24.00, таки есть движение: машин 20-25 милиции и «Беркут», с калашами, в брониках, касках висят возле общаг. Еще видел 5-6 машин, которые кружат по району. Несколько групп, человек по 30 носятся по району в спортивных костюмах, немного агресивно настроены, по виду узбеки», – отмечает chigivara.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта