Біженців з Афганістану затримали на кордоні з Харківщиною (ФОТО)

Фото Східного регіонального управління Харківського прикордонного загону Фото Східного регіонального управління Харківського прикордонного загону
Сьогодні, опівночі, на кордоні з Російскою Федерацією була затримана група незаконних мігрантів, громадян Афганістану.

Як повідомили у Східному регіональному управлінні Державної прикордонної служби України, їх зупинили харківські прикордонники в 5 метрах від Державного кордону України.

Під час патрулювання кордону прикордонний наряд помітив групу невідомих осіб в кількості 3-х чоловік азіатської зовнішності. Вони у пішому порядку незаконно перетнули державний кордон України поза пунктами пропуску та продовжували рух на території України. Порушники були затримані.

Під час опитування встановлено, що невідомі особи (зі слів) є громадянами Республіки Афганістану. Документів, що посвідчують особу при собі у них не було. Перетнули державний кордон України поза пунктами пропуску, на напрямку: н.п. Красний Хутір (РФ) - н.п. Грани (Укр).

Відносно вищезазначених громадян на даний час прикордонниками відділу «Дергачі» проводяться фільтраційно-перевірочні заходи.

Також нагадаємо, що кількість незаконних мігрантів, затриманих підрозділами охорони державного кордону минулого року, зменшилась на 10% (2012 рік – 2182 незаконних мігранти, 2013 рік – 1965). З них кількість за незаконне перетинання кордону зменшилася на 16% (2012 рік – 1120, 2013 рік – 944). Переважну більшість незаконних мігрантів затримано на кордоні з Республікою Молдова (31% від загальної затриманих нелегальних мігрантів), у пунктах пропуску для повітряного сполучення (20%), Словацькою Республікою (19%), Російською Федерацією (15%), Республікою Польща (5%), Румунією, Угорщиною (по 3%).

Станіслав Сорока

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта