Іномарка із сюрпризом. У Харкові затримали машину-арсенал (ФОТО)

http://mvs.gov.ua/ http://mvs.gov.ua/
В іномарці водій перевозив більше 20 гранат різних видів, 3 ПЗРК, автомат та майже тисячу набоїв.

Небезпечний вантаж виявили бійці спеціального батальйону міліції, працівники харківського УБОЗ, СБУ та інспектори ДАІ.

Машина була зупинена для перевірки близько 21-ї години на стаціонарному посту ДАІ «ХТЗ». 38-річний водій «Пежо» - мешканць міста Черкаси. Під час спілкування з міліціонерами чоловік помітно нервував, що викликало підозру у досвідчених правоохоронців. Було прийнято рішення про проведення огляду автівки.

У результаті в салоні було виявлено та вилучено 13 гранат РГД-5, 17 гранат для підствольного гранатомета, 3 ПЗРК, 6 гранат Ф-1, 3 гранати РПГ-18, автомат АКСУ та 1000 патронів калібру 5,45 мм.

Для з’ясування обставин події чоловіка було доставлено до Орджонікідзевського райвідділу міліції міста Харкова. Під час допиту слідчі з’ясували, що небезпечний збройовий арсенал чоловік знайшов в одному з міст Донецької області та віз його додому до Черкас. Вилучена зброя та боєприпаси направлені на дослідження експертам-криміналістам.

За вказаним фактом розпочато досудове розслідування за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. За вчинення вказаного злочину чоловіку загрожує покарання у вигляді 7 років тюремного ув’язнення.

Автор: Администратор сайта