Хабар на природі: харківський чиновник сказав принести гроші у ліс (ВІДЕО)

http://foto.rambler.ru/ http://foto.rambler.ru/
Начальника Головного управління ветеринарної медицини Харківської області затримали на гарячому під час отримання ним хабаря.

Начальник управління вимагав від підприємця 70 тис. доларів за видачу дозвільних документів підприємству та незастосування штрафних санкцій до нього.

Про це повідомив начальник управління Прокуратури Харківської області Олександр Бабіков. 

Він розповів, що 31 травня співробітники прокуратури разом з управлінням СБУ в Харківській області затримали на факті отримання хабара начальника Головного управління ветмедицини у Харківській області. Загальна сума хабара, який вимагав начальник, складала 500 тис. грн. 

Хабарника затримали під час оримання ним першої частини незаконної "винагороди" - 40 тис.доларів. Як повідомив заступник начальника облуправління СБУ Віктор Коломієць, до них звернувся керівник одного підприємства з заготівлі, переробки і постачання харчової продукції, який поскаржився на начальника  Головного управління ветеринарної медицини Харківської області,  що вимагає у нього хабар 70 тис. доларів за видачу дозволу на експлуатацію та ненакладання штрафу за результатами перевірки на підприємстві. 

Як розповів Віктор Коломієць, хабарник організував отримання грошей за допомогою ще двох співробітників управління. Цікавою була схема отримання хабара: один зі спільників вивіз підприємця з грошима до лісу, показав, де треба покласти пакунок. Це виявилося углублення під пнем. Інший спільник гроші зі схованки забрав. 

При оперативному обшуку у затриманого було вилучено готівки і коштовностей на суму 100 тис.доларів.

Наразі начальник Головного управління ветеринарної медицини Харківської області затриманий, йому повідомлено про підозру злочину за статтею 368 ч. 5 Кримінального кодексу України (отримання хабара у крупних розмірах). Йому загрожує від 6 до 12 років позбавлення волі.

Затриманий не визнає своєї провини і не дає показів слідству.

Оперативне відео обшуку надала пресс-служба Прокуратури Харківської області.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта