Хто та коли судитиме "харківського терориста". Коментар МЗС

http://gs.te.court.gov.ua/ http://gs.te.court.gov.ua/
Слідство проти чоловіка веде і турецька, і українська сторони.

Як пише Интерфакс-Украина, питання можливої передачі арештованого турецькою владою українця , який намагався змусити екіпаж літака Харків -Стамбул летіти в Сочі , може бути порушене після пред'явлення йому звинувачень турецькими правоохоронцями , повідомляють у Міністерстві закордонних справ України.

- Зараз проходить слідство , яке ведуть правоохоронні органи Туреччини . Я думаю , ми повинні дочекатися пред'явлення офіційних звинувачень , оскільки він був затриманий на території Туреччини , і повітряне судно належить турецькій авіакомпанії. Тому, природно , що слідство зараз здійснюється турецькими правоохоронними органами, - повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс на брифінгу у вівторок , відповідаючи на питання з приводу того, чи буде домагатися Київ здійснення судового процесу над українцем на його батьківщині.

Представник МЗС нагадав , що відповідне кримінальне провадження було відкрито і в Україні , тому питання подальшої долі заарештованого українця буде вирішуватися пізніше , виходячи з позиції українських правоохоронців.

Як повідомляв раніше СК, 8 лютого харків'янин 1969 р.н, пасажир літака рейсу Харків - Стамбул, перебував у стані сильного алкогольного сп'яніння намагався зайти в кабіну пілота, викрикуючи при цьому "Летимо в Сочі".

Як повідомили в СБУ, чоловік вимагав розвернути літак до Сочі, де, за його словами, "знаходяться Путін та Янукович, у яких руки в крові". Також затриманий виславляв вимогу звільнити всіх "заручників України". 

Також раніше повідомлялося, що харків'янин Артем Козлов, який намагався захопити в п'ятницю літак Харків-Стамбул, з першого дня перебував на Майдані.

44 -річний чоловік - батько двох дітей, ще влітку він писав у соціальних мережах пости «Вставай, Україно», а з моменту початку Евромайдана став постійним його учасником. Також він є палким прихильником Кличка та Луценка і має фото із ними у соцмережах.

Автор: Администратор сайта