Криваву аварію на Сумщині спричинив людський фактор. Коментар фахівця

http://www.gaisumy.gov.ua/ http://www.gaisumy.gov.ua/
Водій маршрутки чи автобуса не має права працювати без трудового договору.

Як розповів начальник відділу державного контролю та нагляду за безпекою на наземному транспорті Управління Укртрансінспекції у Харківській області Григорій Єсін, у трагедії, що трапилося у Сумській області, головне місце зіграв людський фактор.

- Наскільки мені відомо, водій був досвідченим, однак проігнорував попереджувальні сигнали на переїзді, - говорить Григорій Єсін.

Нагадаємо у вівторок 4 лютого під Сумами сталася кривава аварія за участю маршрутки та потяга. Загинуло 12 осіб.

За словами водія горезвісної маршрутки, на маршруті він був усього другий день, до того ж на випробувальному терміні. Однак, за інформацією ДАІ у Сумській області, чоловік працював у підприємця без оформлення трудових відносин і навіть не пройшов стажування.

Фахівець Укртрансінспекції зазначає, що такого поняття, як випробувальний термін на маршруті, не існує. Водій має право проходити стажування, однак попередньо уклавши трудовий договір із перевізником.

- Лише після того він має право виходити у рейс і лишень разом із наставником. Той навчатиме його певну кількість годин, яка регламентується законодавством, - пояснює Григорій Єсін.

Окрім того, якщо у ДТП винний водій, відповідальність не знімається й з перевізника.

- Робота у цій сфері передбачає подібні ситуації. Можливо, перевізник недостатньо уваги приділяв проведенню відповідних інструктажів, роз'яснювальній роботі. Якщо такі заходи проводяться системно, подібні трагічніі випадки зводяться до мінімуму, - зазначає Григорій Єсін.

Читайте також Південна залізниця: машиністи поїзда Харків-Ворожба все робили правильно.

Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта