Мінер-невдаха пожартував про замінування Вовчанського райвідділку міліції

фото прес-служби ГУ МВСУ у Харк. обл. фото прес-служби ГУ МВСУ у Харк. обл.
16 квітня в середині дня цей чоловік зателефонував до оператора «102» та повідомив, що через дві години в адмінбудівлі міліції Вовчанського району відбудеться терористичний акт.

В призначений ним же час зловмисник сам опинився у райвідділі, який намагався «підірвати», та давав свідчення слідчим органам.

– Після надходження інформації до чергової частини райвідділу правоохоронці терміново розпочали розшукові дії, спрямовані на встановлення особи, що зробила таке повідомлення. Паралельно були вжиті заходи щодо евакуації людей і з приміщення райвідділу, і з територій, що розташовані поблизу – з дитячої площадки та церкви, – розповів начальник Вовчанського РВ підполковник міліції В’ячеслав Гармаш. - Міліціонери також оглянули транспортні засоби, припарковані біля райвідділу. У роботі були задіяні усі сили місцевої міліції та залучені працівники ГСНС, вибухотехнічної служби, кінологічного центру. При огляді адмінбудівлі жодних вибухових речовин та інших підозрілих предметів виявлено не було.


Впродовж декількох годин під час проведення оперативно-розшукових заходів міліціонери встановили особу людини, яка здійснила дзвінок.

Ним виявився 30-річний мешканець Вовчанського району, раніше судимий за вчинення крадіжок. У нього виявлено речовий доказ – мобільний телефон, з якого був здійснений дзвінок.

Під час затримання чоловік пояснив, що таким чином намагався пожартувати, до того ж він перебував у стані сильного алкогольного сп’яніння.

Факт події внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України. Невдалий жарт може коштувати підозрюваному 6 років тюрми.

Автор: Администратор сайта