На Площі Свободи у Харкові замінять пам’ятник Леніну (ФОТО)

коллаж СК коллаж СК
Копія легендарної статуї Свободи, з’явиться на найбільшій площі Європи - майдані Свободи у Харкові.

Таке рішення було ухвалено спільно Харківською обласної радою, Харківською міськрадою та Конгресом США. 

Після офіційного візиту голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна до Сполучених Шатів, група конгресменів, які представляють у Конгресі українську діаспору, виступила з ініціативою встановити статую Свободи на центральній площі міста. 

– Ми бачимо успіхи, України і Харків в розбудові демократичного суспільства, економіки. Тож ми виступили з такою ініціативою перед Конгресом, який майже одностайно підтримав нашу пропозицію. Статуя Свободи принесла Амереці лише успіх, то ж ми переконані, що Україна зможе стати передовою країною світу, – зазначив голова ініціативною групи, конгресмен  Джордж Карлін.



Статуя Свободи буде встановлена на місці пам’ятника Леніну. Скульптори розробили проект, згідно з яким демонтувати пам’ятник Вождю пролетаріату не доведеться. Постамент залишиться, а сама фігура Леніна завдяки сучасним нанотехнологіям буде перетворена на Жінку-Свободу. Також поруч з новим монументом буде встановлений оглядовий майданчик. 

На позачерговій сесії Харківської обласної та Харківської міської рад, яке відбулося сьогодні зранку, депутати ухвалили рішення «Про встановлення на площі Свободи статую Свободи». Текст рішення можна подивитися тут.

Юрій Борщ

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта