Південна залізниця опинилася під прицілом бойовиків (ФОТО, ВІДЕО)

Вихідними на Харківщині міліція та СБУ повідомили про пошкодження залізничної колії у Чугуївському районі. Другий теракт на залізниці вдалося попередити.

Вибух стався на залізничному мосту 29 червня приблизно о 2.11 біля населеного пункту Зелений Колодязь (Чугуївський район Харківської області). Невідомі підірвали залізничне полотно у двох місцях, пошкодивши при цьому до одного метра колій, повідомляє прес-служба управління міліції на Південній залізниці.

Пошкодження помітив машиніст потяга Адлер - Київ, який мав проїжджати повз платформу Зелений Колодязь. На місце події виїхали слідчі і залізничники. До 8.55 рух поїздів на раніше пошкодженій ділянці було повністю відновлено.

Подію занесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 258 Кримінального кодексу України - «терористичний акт». Покарання, яке передбачає стаття, - позбавлення волі на строк від семи до 12 років.

У неділю, 29 червня, співробітники Служби безпеки України затримали групу з п'яти чоловіків, які, за даними відомства, планували теракт - підрив залізничного полотна на ділянці руху Київ - Харків.

«Організатором угруповання був 45-річний харків'янин, який діяв під безпосереднім керівництвом диверсанта Ігоря Безлера на прізвисько «Бес». Від свого куратора терорист отримав завдання організувати підрив поїзда з артилерійськими боєприпасами», - йдеться в повідомленні СБУ.

Здійснити задумане членам групи не вдалося. Їх затримали в той момент, коли вони закладали вибухівку.

Співробітники правоохоронних органів вилучили 500 грамів тротилу, електродетонатори, елементи живлення. Вдома у затриманих провели обшуки. Там знайшли ще вибухівку - 1,5 кілограма тротилу, вогнепальну зброю, боєприпаси.

Автор: Администратор сайта