Подробиці трагічного вибуху під Харковом розповіли у прокуратурі (ФОТО)

Фото прокуратури Харківської області Фото прокуратури Харківської області
Вибухнув елемент протитанкової авіабомби.

Про це сьогодні під час брифінгу повідомив перший заступник прокурора Харківської області Володимир Суходубов.

За попередньою інформацією вибух стався на пункті прийому металобрухту. У момент трагедії там знаходилися троє чоловіків — сторож, міліціонер, який був не при виконанні, та їх безробітній приятель. Як пояснили у прокуратурі, 26-річний міліціоне взяв у руки снаряд та почав робити з ним якісь маніпуляції. Імовірніше за все вдарив. У результаті снаряд здетонував.

Лейтенант міліції отримав серйозні травми, від яких загинув у реанімації Зміївської РЦЛ. Двоє інших чоловік отримали травми ніг, але їх стан не важкий, і життю нічого не загрожує.

Як роз’яснює Володимир Суходубов, таке необачне поводження із небезпечним предметом пов’язане із незвичайною та специфічною формою відносно сучасного боєприпасу, не схожого на відомі людям снаряди та міни часів другої світової. Можливо люди просто не знали, що в них у руках.

Володимир Суходубов відмітив, що в 15-ти кілометрах від місця трагедії знаходиться військова частина та полігон з утилізації боєприпасів. Там снаряди регулярно підривають, а потім брухт вивозять на утилізацію. За попередньою інформацією, саме звідти на базу прийому металобрухту й потрапив зловмисний снаряд. Наразі прокуратура з’ясовую яким чином ці снаряди опинилися в пункті прийому металобрухту. Адже, за словами першого заступника прокурора Харківської області, цю кількість брухту при таких розмірах полігону неможливо винести на руках, а якщо його вивозити автомобілем, це не могла не помітити охорона. Крім того, на території військової частини був виявлений завантажений таким самим металобрухтом військовий КамаЗ. Куди мала прямувати ця машина — питання, відповідь на яке зможе пролити світло на винуватців трагедії.

Нагадаємо, 14 жовтня на території металлопріемного пункту в смт Комсомольське стався вибух , в результаті якого постраждали троє чоловіків.

Артем Богдан 

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта