Склад італійського та французького взуття накрили у Харкові (ФОТО)

фото прес-служби Міндоходів у Харк. обл. фото прес-служби Міндоходів у Харк. обл.
Працівники оперативного управління ГУ Міндоходів у Харківській області виявили величезний склад підробки.

Підроблене взуття через мережу магазинів та за допомогою Інтернету продавав 35-річний харків'янин. Про це повідомив начальник оперативного управління ГУ Міндоходів у Харківській області Сергій Мережко.

Чоловік продавав «італійське» та «французьке» взуття через мережу Інтернет та у магазинах в торгівельних центрах та на одному з ринків міста. Як виявилося, виробництво відомих на весь світ брендів взуття було розгорнуто у Китаї, Туреччині, а також у Харкові, Житомирі та Львові.

У рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань, за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України, оперативники здійснили ряд контрольних закупівель та провели комплекс широкомасштабних заходів, за допомогою яких було виявлено коло осіб, задіяних у фінансових махінаціях.

Так з’ясувалось, що спритний ділок діяв не сам, а разом з групою «бізнесменів». Вони не відображали своїх дій у бухгалтерському й податковому обліку та не сплачували обов’язкові митні платежі.


Крім цього, було встановлено шляхи постачання підробки, способи оплати, а також усі офісні та складські приміщення.

За інформацією фахівців оперативного управління, лише за рік своєї незаконної діяльності підприємець ухилився від сплати податків на загальну суму близько 3 млн грн.


«Співробітники оперативного управління ГУ Міндоходів у Харківській області провели обшуки офісних та складських приміщень, які використовувались підприємцями у своїй незаконній діяльності, - розповідає Сергій Мережко. – За результатами обшуку виявлено та вилучено тіньову бухгалтерію, чекові книжки, не обліковані товарні чеки та техніку, за допомогою якої здійснювалася робота інтернет-магазину. Крім того вилучено понад 300 тис. пар чоловічого та жіночого взуття, у тому числі від відомих світових брендів. Усього зі складських приміщень було вилучено товару на загальну суму близько 90 млн грн».

Автор: Администратор сайта