Три людини загинуло на пожежі в харківському гуртожитку. Подробиці

http://www.kharkovforum.com/ http://www.kharkovforum.com/
Сигнал про велику пожежу в дев'ятиповерховому житловому будинку на Салтівці надійшов сьогодні рятувальникам близько 6.00 ранку.

Як повідомив помічник начальника ГТУ ДСНС у Харківській області Ігор Лупандін, очевидці повідомили про сильне відкрите полум'я. На місце події виїхали вісім пожежних розрахунків. За його інформацією, пожежу було ліквідовано близько 9:00, площа вигоряння склала близько 800 кв.м.

За словами Ігоря Лупандіна, під час гасіння пожежі було врятовано 41 мешканця гуртожитку, 106 чоловік евакуйовано. За останніми даними, всього постраждало 10 осіб, шестеро госпіталізовано. Також в ході гасіння постраждав один співробітник ГСЧС.

Крім того, рятувальники винесли з палаючого будинку двох жінок - 1960 і 1967 року народження - і молодого чоловіка 1990 року народження, однак всі троє померли в машині швидкої допомоги ще до прибуття у лікарню.

Ігор Лупандін повідомив, що осередок займання виник на третьому поверсі, звідки вогонь поширився вгору по сходових майданчиках. За його словами, сильному вогню сприяло захламлення технічних приміщень будівлі старими меблями й речами.

Помічник начальника облуправління ГСЧС зазначив, що зараз на місці події працюють рятувальники, медики, психологи, співробітники всіх міських комунальних та аварійних служб, представники департаментів виконавчого комітету Харківської міської ради.

Проводиться перепис жителів, розбиті пункти харчування, психологічної та першої медичної допомоги. Також тут встановлюють тимчасові намети для потреб мешканців горілого будинку.

Автор: Администратор сайта