Троє харківських альпіністів загинули від рук бойовиків. Подробиці

http://zn.ua http://zn.ua

Серед туристів, убитих бойовиками в Пакистані, було троє харківських альпіністів, які у складі міжнародної групи збиралися вийти на гору Нанга Парбат (8125м, Пакистан), повідомив Интерфакс-Украина президент Федерації альпінізму і скелелазіння Харківської області Геннадій Копійка.

"Сьогодні мені подзвонив Олександр Заколодний (також член міжнародної групи альпіністів) і повідомив, що троє членів нашої експедиції, всі троє - харків'яни, загинули. Це Ігор Свергун, керівник групи, Бадаві Кашаєв і Дмитро Коняєв. Зараз їх тіла доставлені в Ісламабад і проходить процедура упізнання. У нас попросили їх фотографії", - повідомив кореспонденту агентства Інтерфакс-Україна Г. Копейка.

Міжнародна експедиція, до складу якої входили альпіністи з України, Грузії та Словаччини, що збиралася підкорити Нанга Парбат, стартувала на початку червня. Очолював групу майстер спорту міжнародного класу Ігор Свергун.

Як повідомлялося, в ніч з 22 на 23 червня, в результаті атаки бойовиків на готель на півночі пакистанського Кашміру загинули, за попередніми даними, один громадянин Росії, п'ять - України і троє - КНР. В результаті нападу загинула також громадянка Пакистану.

Інцидент стався неподалік від базового табору альпіністів у провінції Гілгіт-Балтистан, що межує з Китаєм. Регіон користується популярністю в альпіністів, які збираються підкорювати Нанга Парбат - дев'ятий по висоті восьмитисячник у світі.

Автор: Администратор сайта