Вдень зіткнення між ультрас та проросійськими активістами, ввечері - наметове містечко (ФОТО, ВІДЕО)

27 квітня в Харкові, перед початком футбольного матчу між "Металістом" і "Дніпром" з Дніпропетровська пройшла акція

 на підтримку єдності України, організована непримиренними раніше футбольними фанатами. Під час ходи фанатів відбулися сутички з активістами з георгіївськими стрічками.

У зіткненнях між футбольними фанатами і проросійськими активістами госпіталізовані вісім осіб. Ще шістьом медики надали допомогу на місці. Про це повідомив директор Департаменту охорони здоров'я Харківської облдержадміністрації Олександр Галацан.

"У міську лікарню швидкої допомоги доставлено вісім чоловік. Шести постраждалим медики надали допомогу на місці", - зазначив Галацан.

 Міліція проводить перевірку за фактом бійки біля стадіону "Металіст" між ультрас і прибічниками федералізації з громадської організації "Боротьба".

Про це розповіла начальник Центру громадських зв'язків ГУ МВСУ в Харківській області Наталія Захарова.

"Близько 18.00, перед початком футбольного матчу Прем'єр-ліги "Металіст" -"Дніпро" сталася масова бійка між прихильниками федералізації та вболівальниками ультрас. Є інформація, що проросійські активісти періодично провокували ультрас. У бійці використовувалися бити, палиці і каміння. Міліція локалізувала конфлікт. Проводиться перевірка за фактом події", - зазначила Захарова.


Порядок під час матчу, що зібрав 30 тисяч глядачів, підтримували 700 правоохоронців.

Уже ввечері 27 квітня проросійські активісти встановили 7 наметів під пам'ятником Леніну на пл. Свободи. На наметах розвішані плакати: "Референдум", "Жінки Харкова - берегині світу", "Донбас, тримайся, ми з тобою", "Руки геть від України", "Київ, досить вбивати свій народ", "Під бандою жити не буду".

На площі знаходилося близько 100 осіб.

Автор: Администратор сайта