Вибух у Харкові: людей відселять, а будинок відновлять до кінця року

Мешканці будинку по вул. Слинька, 2б, який вранці 4 вересня постраждав від вибуху, нададуть тимчасове житло.

Також його планують відновити до кінця року. До робіт приступлять вже завтра.

Про це сьогодні повідомив Харківський міський голова Геннадій Кернес на місці події, повідомляє сайт міськради.

За словами Геннадія Кернеса, спілкуючись з проектувальниками, фахівці з'ясували, що будинок повністю підлягає переплануванню.

«Весь будинок треба буде повністю відселити. Ми зробимо нові перекриття, будинок заживе новим життям. Ми максимально допоможемо вам. Я сам буду займатися цим», - звернувся до мешканців міський голова.

Він також повідомив, що в супроводі співробітників МНС мешканці будинку зможуть забрати особисті речі та документи з будівлі, постраждалого від вибуху. Тимчасово їх перенесуть у школу № 82, розташовану поруч.

За словами міського голови, ремонт будівлі планують провести до кінця року. Тимчасове житло мешканцям будинку по вул. Слинька, 2б нададуть вже сьогодні. Зараз біля будинку встановлюють столи, щоб забезпечити харчування людей.

«Я особисто разом із фахівцями оглянув цей будинок. На думку будівельників і проектувальників, його потрібно перебудовувати. Всіх жителів евакуюють», - підкреслив Геннадій Кернес.

Один з будівельників, який виїхав на місце аварії, Сергій Євель повідомив, що планують знести і заново відбудувати дві кутові стіни до балконів, деформовані вибухом.

За інформацією фахівця, епіцентром вибуху були квартири № 6 та 10. Остання повністю зруйнована. Сильно постраждала також квартира № 9.

Слідче управління Харківської обласної прокуратури вже створило комісію, яка вивчить всі обставини події. Очолить комісію начальник слідчого управління Артем Степанов.

Автор: Администратор сайта