Вибух у Луганській ОДА. Версії: хто стріляв, скільки людей загинуло (ВІДЕО)

Сьогодні вдень у будівлі Луганської ОДА стався вибух.

Від вибуху у Луганській ОДА постраждали мирні мешканці, щонайменше 5 осіб загинуло. Про це УНН повідомив очевидець подій.

За словами очевидця внаслідок вибуху постраждали мирні громадяни, які на той час випадково перебували поблизу будівлі ОДА. Зокрема медики госпіталізували жінку, якій вибухом відірвало ноги. На даний час на місці події працюють медики та правоохоронці.

Вибух у Луганській ОДА стався не внаслідок авіаудару, авіація АТО не завдавала ударів по спорудах. Постріл із зенітного комплексу було зроблено із будівлі УСБУ по літаку, проте ракета потрапила у будівлю адміністрації. Про це УНН повідомили у ГУ МВС Луганщини.

Як повідомили правоохоронці, за даними очевидців, постріл зенітною ракетою було зроблено із будівлі УСБУ.

"Очевидці бачили, як було зроблено постріл. Проте ракета не полетіла у бік літака, а змінила курс і потрапила у вікно ОДА, де був кондиціонер. Спеціалісти кажуть, що скоріше за все це була ракета із тепловим наведенням і зона зреагувала на тепло, що виділяє кондиціонер.

За словами очевидців, в будівлі та прилеглих будинках вибуховою хвилею вибито скло у вікнах.

"Стріляли з ПЗРК по літаку, а потрапили в так звану «теплову пастку», - пише один з очевидців в соцмережі.

За даними очевидців, снаряд потрапив в 4-й поверх Луганської облдержадміністрації. Як розповів «Східному варіанту» очевидець подій, снаряд потрапив або в кабінет голови Луганської облради, або в приймальню. Що це був за снаряд невідомо.

У свою чергу прес-служба самопроголошеної "Луганської народної республіки" заявляє, що повітряні сили Збройних сил України сьогодні близько 16:00 нанесли авіаудар по будівлі Луганської обласної державної адміністрації. Є жертви. Інформація про авіаудар з боку українських військ поширюється і в соцмережах.

При цьому жителям міста рекомендують покинути район будівлі ОДА, оскыльки у сквері навпроти будівлі є бомби, що не розірвалися після авіаудару.

Автор: Администратор сайта