Жінка з немовлям оселилася в лісі через брак грошей (Фото)

Фото із соцмережі Фото із соцмережі
21-річна матір 6-місячного хлопчика через брак коштів змушена була жити у шалаші посеред лісу.

Жінка розповіла, що до останнього часу їй вдавалося жити на кошти, які вона отримувала на дитину від держави, на них вона винаймала житло зі своїм цивільним чоловіком. Проте, коли гроші закінчилися, їй довелося з дитиною на руках йти на вулицю. Через відсутність родичів, вона вирішила у лісосмузі збудувати житло з підручних засобів та оселитися в ньому.

Дійшовши до відчаю через хворобу дитини, молода мати вирішила звернутися по допомогу до правоохоронців. Про це повідомили у ГУНПУ в Харківській області.

Після звернення жінки, правоохоронці викликали швидку, медики якої відразу госпіталізували маля до обласної дитячої лікарні, де йому була надана уся необхідна допомога. На даний час матір з сином перебувають в медичному закладі на обстеженні. Дитина знаходиться у теплі, нагодована, забезпечена ліками та дитячим одягом.

«Біологічний батько малюка, який має за плечима кілька судимостей, не бере участі у вихованні дитини та забезпеченні його усім необхідним для нормального проживання, — зазначив інспектор ювенальної превенції Костянтин Шеремет. — Тому питання тимчасової опіки над родиною взяли працівники ювенальної превенції. Ми вже звернулися до державних установ для визначення її подальшого місця проживання. Також готується звернення до благодійних фондів для матеріального забезпечення родини на перший час усім необхідним — дитячим харчуванням та одягом, ліками, предметами побуту та гігієни».

Працівники ювенальної превенції провели з жінкою профілактичну бесіду та склали адмінпротокол за ч. 1 ст. 184 КУпАП (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей). Вони попередили жінку про те, що у майбутньому їй слід більш відповідально ставитися до забезпечення належних умов для виховання дитини.

Микола Мельник

Автор: Менеджер сайта