Харківський “МастерШеф” Дмитро Гармаш про свої улюблені страви

30.12.2013 16:01 Суспільство
http://ivona.bigmir.net/ http://ivona.bigmir.net/
Свій варіант новорічного столу запропонував учасник третього сезону «МастерШеф» Дмитро Гармаш.

На святкову вечерю він радить приготувати салат в азійському стилі з курятиною, філе лосося з гарбузово-картопляним пюре та крем-брюле з ягодами.

– Для закуски вам знадобиться одна куряча грудка, один грейпфрут і салат Айсберг. Для маринаду – 5 ст. л. соєвого соусу, 2 ст. л. лимонного соку, 1 ч. л. меду. Для заправки – 3 ст. л. оливкової олії, 2 ст. л. соєвого соусу, 1 ч. л. кунжуту, – розповів Дмитро Гармаш.

Куряче філе треба помити, очистити від пліви, нарізати шматочками, замаринувати і поставити у прохолодне місці на дві години. Після цього м’ясо дістати з маринаду, викласти на паперовий рушник, тим самим прибрати зайву вологу, і обсмажити на розігрітій сковороді з оливковою олією до готовності.

Грейпфрут треба очистити від шкірки, пліви і нарізати на середні шматочки. Салатний лист порвати руками. Для заправки змішати соєвий соус з оливковою олією і насінням кунжуту. Далі всі компоненти змішати і перед подачею полити соусом.

– Далі готуємо гаряче. Спочатку обсмажуємо 100 г гарбуза і відварюємо 100 г картоплі. Овочі треба перетерти на пюре з додаванням молока, вершкового масла, солі, перцю та спецій за смаком, – пояснив кухар. – Далі беремо 200 г лосося. Філе треба нарізати на середні шматочки, посолити, поперчити, зверху покласти шматочок вершкового масла і запікати у духовці 5–7 хв. при температурі 180 °С.

Подається страва із соусом. Для його приготування у сотейник треба налити 50 г білого сухого вина, трохи випарити його, додати 50 мл вершків і довести до загустіння. Далі суміш солимо, перчимо і додаємо 10 г вершкового масла.

На думку Дмитра Гармаша, ідеальним закінченням Нового року стане десерт крем-брюле із ягодами. Щоб приготувати його, треба змішати 50 мл 33–38 % вершків, 50 мл молока, 30 г цукру, ваніль за смаком і закип’ятити цю суміш. Далі додаємо одне яйце, все добре перемішуємо, проціджуємо через сито і розливаємо по формах. У кожну формочку треба покласти свіжі ягоди і все це поставити у духовку, розігріту до 130 °С на 15 хв. Готовий десерт охолодити, потім зверху посипати цукром і ще раз запекти в духовці до утворення цукрової скоринки. Зверху прикрасити ягодами, що залишилися.

Ірина Гудзь, матеріал з газети “Слобідський край” №155 від 28.12.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта