Скільки будуть коштувати новорічні ялинки на Харківщині (ФОТО)

11.12.2013 15:49 Суспільство
Фото Ірини Гудзь Фото Ірини Гудзь

Ціни на новорічні ялинки озвучили у лісгоспі.

За словами начальника Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства Сергія Мусієнко, цього року ціни на ялинки стартують від 50 грн. За таку суму можна буде придбати новорічне дерево висотою до 1,5 м. Найпопулярніші ялинки від 1,5 до 2 м коштуватимуть 75 грн. Вартість більш високих вічнозелених красунь — 100 грн за дерево до 2,5 м, 170 грн — 3 м, 190 грн — 4 м, 210 грн — 5 м і 230 грн — 6 м.

Це офіційні ціни держлісгоспів, які продаватимуть свої ялинки на спецмайданчиках, розташованих у районах Харківської області. Саме там закуповують ялинки оптовики, які потім реалізовують дерева вже за більшими цінами у спальних районах.

За словами Сергія Мусієнко, у Харкові також планується створити ялинковий базар з цінами лісгоспу, однак де саме він буде розташований поки що невідомо. Офіційно ж продаж ялинок стартував у понеділок.

Більше фото дивіться тут.

Як і у минулому році усі ялинки повинні мати червоне клеймо на місці зрубу та бірку. Якщо такого немає, то це означає, що дерево було зрубане незаконно. Нелегальною є також продаж, коли вам пропонують ялинку без бірки, але запевняють, що за необхідністю можуть її причепити.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта