У дитини виявили небезпечне захворювання після побутової травми

22.07.2017 06:00 Область Online
Фото з соцмереж Фото з соцмереж
Моторошна історія трапилася з куп'янським школярем. Для хлопця купання на пляжі ледь не закінчилося трагедією.

Вже майже місяць хлопчик бореться із хворобою, яка розпочалася з подряпини.

Літньої пори, в період канікул, улюбленим місцем відпочинку для школярів є річка та пляж. Такі ж вподобання має 11-річний Сашко із Куп'янського району, який 28 червня відпочивав разом із товаришами на місцевому пляжі. Проте, купаючись у воді, хлопчик наступив п’ятою на щось гостре. Вдома рану обробили.

- За словами сина, він стрибнув на камінчик та поранився, - розповіла мама хлопчика Наталія К. - Рана була невелика, приблизно 8 мм.

Наступного ранку на нозі з'явилися почервоніння та незрозумілі смужки.

- Ми пішли до лікарні, де нас заспокоїли, відправили додому та сказали робити ванночки із солі, - додала мама. - "Буде погіршення - прийдете знов".

Два дні погіршення не було, червоні смужки ніби почали сходити, але на третій день все змінилося - вони проявлялися у більшій мірі і почали розповсюджуватися по нозі. Побачивши це, наполохана Наталія із сином знову направилися до лікарні.

Після первинного огляду, Сашка направили в хірургічне відділення. Діагноз поставили - інфекційна рана. Але того ж дня оперувати не стали, обґрунтувавши це тим, що хлопчик вже поїв, і робити наркоз та операційне втручання вже не можна.

- Спочатку це була стандартна ситуація, поширена у хірургії. Коли дитина поступила до нас, у нього була інфікована рана, тобто абсцес, отримана під час купання в річці, - пояснив хірург Куп'янської центральної міської лікарні Руслан Романенко. - Скарг, окрім як на рану, не було. Не було ні температури, ні проблем із роботою нирок чи печінки.

Наступного ранку Сашу прооперували під загальним наркозом. Після цього лікар заспокоїв: рана чиста.
Того ж дня хірург до 18-ї години вечора сспостерігав за станом дитини і ввечері відпустив Сашка додому.
- Коли приїхали додому, я залишила Сашу на лавочці біля дому, а сама пішла до магазину, але коли повернулася, побачила, що руки сина покрилися мурашками від холоду, у квартирі йому стало ще гірше: з'явилася блювота, - розповідає Наталія.

Зі слів матері, у хлопчика з'явилися червонуваті висипання, прооперована нога була запалена та гаряча. Наталія зателефонувала хірургу, але той сказав, що це, ймовірно, реакція на наркоз. Та Сашкові ставало гірше.

Продовження цієї історії читайте у свіжому номері "СК".

Олександр Ушаков

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта