Абітурієнтів з Донбасу розміщують у харківських гуртожитках біля метро

04.07.2014 13:18 Суспільство
http://www.oss.kharkov.ua/ http://www.oss.kharkov.ua/
Більше 500 випускників шкіл з Донецької та Луганської областей разом з батьками оселилися в гуртожитках НТУ "ХПІ" на час проходження зовнішнього оцінювання знань.

Про це повідомили в прес-службі ХПІ.

"Випускники шкіл цих областей хочуть вступати до вузів на рівних правах з іншими і подавати документи відразу в декілька вузів, тому вони шукали будь-яку можливість пройти ЗНО", - підкреслили в ХПІ.

Підготовка до поселення абітурієнтів почалася два тижні тому. Департамент науки та освіти Харківської облдержадміністрації звернувся до університетів із запитами на розміщення батьків та абітурієнтів, які не можуть здати тестування за місцем проживання.

Читайте також: На Донбасі пройде третя сесія ЗНО
                      Харківщина третя за кількістю двохсотбальників на ЗНО

Як зазначив директор департаменту Анатолій Бабічев, усього було виділено 3,5 тис. місць у гуртожитках вузів і понад 1 тис. у гуртожитках ПТУ. На сьогодні, 4 липня, в гуртожитках вузів живе близько 2,5 тис. осіб, в гуртожитках ПТУ - понад 600.

ХПІ підготував у своїх гуртожитках більше 500 місць незалежно від того, будуть абітурієнти вчитися саме в ХПІ чи ні. "Всіх абітурієнтів університет розміщує безкоштовно і на той період, на який їм необхідно: адже частина випускників здає 3 тести, а частина - 5. Для поселення абітурієнтів були обрані кращі гуртожитки з хорошим транспортним сполученням. Це" Гігант "на вулиці Пушкінській, а також гуртожитки на Олексіївці, розташовані біля станції метро", - розповів проректор ХПІ Юрій Сакара.

У кожному гуртожитку розселяти абітурієнтів допомагають волонтери. У зв'язку з тим, що кількість приїжджих із зони АТО, яких поселять у гуртожитках політеху, перевищує 500 осіб, до надання допомоги залучили студентів. Вони проводжають дітей і батьків у вільні кімнати, а також розповідають про правила поведінки в гуртожитку. У кімнатах студенти-волонтери зробили прибирання, а в деяких - ремонт.

Деякі батьки приїжджають не тільки зі своїми дітьми. Наприклад, мама одного з випускників луганської школи вже втретє супроводжує абітурієнтів у поїздці до Харкова. Цього разу з нею їхав її син і ще 30 осіб.

Джерело: SQ
Автор: Администратор сайта