Харківщина третя за кількістю двохсотбальників на ЗНО

04.07.2014 09:32 Суспільство
http://www.nagolos.com.ua/ http://www.nagolos.com.ua/
Такі підсумки проведення основної сесії ЗНО в Україні, яка закінчилася 27 червня.

Явка абітурієнтів склала 87 %, що не відрізняється від попередніх років. Про це сьогодні під час прес-конференції у Харкові розповів Ігор Лікарчук.

- За кількістю абітурієнтів, які набрали 200 балів, Харківщина посідає третє місце. Перше місце Київ. Там таку кількість балів за тести отримав 101 учень, на другому місці Львів — там 85 двохсотбальників, у Харківській області — 37, - сказав Лікарчук.

Читайте також: На Донбасі пройде третя сесія ЗНО

Загальне враження від тестування, за словами Лікарчука, прикре. Так, 43 % абітурієнтів, які складали математику, з ним не справилися. Це при тому, що тест мав середній рівень складності. Вони набрали від 0 до 10 балів.

- Ще більш неприємна ситуація з фізикою. Немає жодного абітурієнта, який би набрав максимальну кількість балів з фізики. Тільки один абітурієнт набрав 200 балів з біології, - розповів Ігор Лікарчук.

Трішки краща ситуація з вивченням гуманітарних предметів. Але, проте, із 130 тис. абітурієнтів, які складали тест з історії України, лише 4 особи відповіли правильно на всі запитання. Один з них 1955 р. н. Лише один — 1996 р. н., тобто випускник цього року.

На тесті з англійської мови 25 % абітурієнтів не почали виконувати творче завдання — «написати лист товаришеві».

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта