Лист зі сценарієм її убивства написала харківській вчительці учениця

10.06.2013 09:53 Суспільство
http://www.infpol.ru/ http://www.infpol.ru/
Молода вчителька української мови Олена Нестеренко (ім’я змінено) зі Зміївського району відразу після університету пішла працювати до школи.

Рівно рік вона викладала уроки у 5, 8, 10, 11 класах. А після покинула стіни навчального закладу назавжди. Офіційна версія – вийшла з декретної відпустки вчителька, яку Олена Олексіївна заміняла весь цей рік. Проте насправді молодий педагог втомилася приборкувати неврівноважених учнів, до яких немає діла ні батькам, ані шкільним психологам.

У перший місяць своєї роботи вчителька попросила восьмикласників написати їй листа, у якому вони могли б сказати, чого чекають від неї. Одна дівчинка у цьому посланні досить детально описала, як молода вчителька сидить удома за столом пізно ввечері, перевіряє зошити. У всьому будинку лише в її вікні горить світло. На її обличчі з’являється червона цятка лазерного прицілу. Лунає постріл, і вчителька уже мертва падає зі стільця. Учениця гордо зачитала листа перед однокласниками, після чого клас вибухнув від сміху.

Коли Олена Нестеренко поговорила з дівчинкою, та зізналася – шкодує, що в розповіді мало крові, необхідно було додати більше.

– Можливо, вона хотіла показати, що в такому віці може писати такі недитячі речі, – каже вчителька. – Я все ж таки показала листа психологу, а вона мені відповіла: ну що ж ти хочеш, це ж такий клас.

Схожа реакція була і в директора школи.
– Ти що, кожного разу будеш до мене бігати? Вирішуй свої проблеми сама, – сказала вона.

На думку доктора медичних наук, лікаря-психіатра вищої категорії Наталії Міхановської, це може бути демонстрацією поведінки-кліше: дівчинка повторила ситуацію, яку вона бачила в кіно, аби продемонструвати свою сміливість.

– Це може бути ситуація підліткового кризу. Це реакція протесту, прояв емансипації, мовляв, усі дорослі не достойні уваги, я буду робити те, чого вони не очікують від мене, – пояснює лікар. – За кілька років вона згадуватиме цю ситуацію, дивуючись, чому так зробила, або ж навпаки, хизуватися тим, що була такою сміливою.

Інна Пирлик, матеріал з газети "Слобідський край" №65 від 01.06.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта