Новації харківського навчального року 2014-2015: суперканікули через суперекономію

15.08.2014 10:14 Суспільство
http://nnm.me/ http://nnm.me/
У І і ІV чвертях дітям пропонують ходити до школи шість днів на тиждень, а взимку піти майже на місяць на канікули.

Про це сьогодні у ході селекторної нараді повідомив директор Департаменту освіти і науки Харківської облдержадміністрації Анатолій Бабічев.

- Відповідно до рекомендацій Міністерства освіти і науки та державних санітарних норм Департамент науки і освіти рекомендує провести навчання у вересні - жовтні і квітні - травні (І і ІV чверті) за шестиденним робочим тижнем, а у листопаді - березні за п'ятиденним робочим тижнем (ІІ і ІІІ чверті). Осінні канікули пропонуємо з 3 по 9 листопада, зимові — з 29 грудня по 25 січня і весняні — з 25 по 31 березня, - сказав Анатолій Бабічев.

За його словами, остаточне рішення про затвердження графіка навчань будуть все одно приймати самі школи.

Категорично проти переходу на шестиденний робочий день директор Департаменту освіти Харківської міськради Ольга Деменко. Чиновниця переконана: витримати таке навантаження дітям буде вкрай важко.

- Перш за все треба думати про здоров’я дітей, а шестиденний робочий день колосально їх перевантажить, - сказала Ольга Деменко. - Можливо, краще вирішити це питання інакше. Наприклад, ввести додаткові уроки. Але діти мають все-таки два дні на тиждень відпочивати.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта