Новинка у харківському метро - 500 безкоштовних "мобільних" книжок (ФОТО)

20.11.2014 12:10 Суспільство
фото Інни Пирлик фото Інни Пирлик
На станції метро «Пушкінська» у Харкові працює мобільна бібліотека.

Віртуальні книжкові полиці розташовані в холі станції. На корінцях книг розміщені спеціальні QR-коди, за допомогою яких книги можна безкоштовно завантажити в електронних форматах через Wi-Fi на смартфони і планшети. Коди можна вводити за допомогою камери будь-якого сучасного смартфона або планшета.

Бібліотеку відкрила компанія “МТС Україна” за підтримки міської влади Харкова.

Як розповіла начальник відділу зв’язків з громадськістю компанії “МТС Україна” Вікторія Рубан, це перша бібліотека в метро. Загалом тут налічується близько 500 книг. Це українська, російська та зарубіжна класика, книги всесвітньо відомих авторів французькою та англійською мовами, а також сучасні українські книжки. У майбутньому колекція буде доповнюватися.

На думку Вікторії Рубан, ця послуга буде популярною серед харків’ян, оскільки в місті навчається багато студентів.

- До речі, у Харкові рівень користування смартфонами набагато вищий, ніж в цілому по Україні. В Україні кількість абонентів, що мають смартфони, складає близько 25 %, а у Харкові їх близько 40 %, - каже Вікторія Рубан.

Бібліотека працюватиме до Нового року, але, можливо, потім акцію продовжать

Деякий час тут працюватимуть “мобільні бібліотекарі”, які у разі необхідності допоможуть налаштувати Інтернет, закачати програму для читання та закачати QR-код. Також на циліндричних полках є інструкція, яка детально описує, як користуватися бібліотекою.

Скачати книгу тут можуть користувачі будь-якиго мобільного оператора.

Така бібліотека вже працювала у Львові, Києві та Житомирі.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта