Шкільний набір: що почому у Харкові

16.08.2013 13:32 Суспільство
http://doshkolenok.kiev.ua/ http://doshkolenok.kiev.ua/
Лише два тижні залишилось до 1 вересня.

За цей час батькам, чиї діти готуються до школи, доведеться оббігати не один магазин і ринок, аби купити все необхідне для навчання. Канцелярське приладдя, ранець, одяг і взуття – усе це давно вже не дефіцитний товар, і знайти їх можна без проблем на ринку, у спеціалізованому магазині чи в Інтернеті. Головне – за якою ціною та якістю?

У деяких харківських школах вибір батькам полегшують тим, що визначають певний корпоративний стиль – тобто фасон, колір і модель вбрання, характерні тільки для цього закладу. Тут же, у школі, можна й замовити комплект одягу, розповідає харків’янка Юлія Пільчикова, чий синочок цього року піде у третій клас.

– Обов’язковим для носіння в нашій школі є сірий піджак, який коштує 280 грн, і такого ж кольору жилетка – за 170 грн, – каже мама учня. – Штани (чорні) можна купити самостійно в іншому місці. Минулого року комплект для дівчат (піджак, жилет і спідниця) того ж сірого кольору коштував 330–380 грн. На одяг ще прикріплюється логотип школи, який коштує 55 грн.

Ми вирішили ознайомитися з пропозицією шкільного одягу на найбільшому ринку Харківщини – «Барабашово», тим паче, що до 1 вересня там діє шкільний ярмарок. На ринку продають одяг як китайського виробництва, так і вітчизняного.

Якість вітчизняних товарів вигідно відрізняється від далекосхідних аналогів: їх вироблено переважно з натуральних тканин (вміст бавовни не менше ніж 70 %), пошито акуратно, одяг доволі приємний на дотик. Костюм для хлопчика (піджак і штани) з харківської фабрики можна знайти за 280 грн, від інших українських виробників – за 310–340 грн. Вартість бавовняної сорочки варіюється від 120 до 180 грн. Комплект-трійка для дівчинки (піджак, спідниця і штани) обійдеться від 250 грн.

Докладно про те, скільки коштує зібрати дитину до школи, читайте у газеті "Слобідський край" №98 від 17.08.2013 (субота)

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта