Студентам з Донбасу пропонують у Харкові контракт або форму "вільний слухач"

20.08.2014 09:48 Суспільство
Харківські вузи прийняли переселенців не на шкоду місцевим студентам

Таку думку  висловив директор Департаменту науки і освіти ХОДА Анатолій Бабічев в ході прес-конференції, яка була присвячена початку навчального року.

- На сьогодні вступна кампанія практично завершена. Скарг щодо порушення законодавства при вступі до нас не надходило. Ліцензованний обсяг прийому на перший курс денної форми навчання склав 55, 9 тис. осіб. За кошти державного бюджету будуть навчатися 19,286 тис. осіб. Від мешканців Луганської, Донецької областей та Автономної Республіки Крим ми отримали 41,8 тис. заяв — це 24 % від загального обсягу заяв. Ця цифра не особливо відрізняється від минулорічної - 20 %, - зазначив Анатолій Бабічев.

Що стосується переведення студентів з вузів Луганської та Донецької областей у харківські, то тут можлива тільки контрактна форма навчання, бо вільних бюджетних місць немає. Ще можливий варіант - вільний слухач. Студент ходить на заняття в харківські вузи, потім отримує спеціальну довідку, що він прослухав курс. і через півроку або рік складає іспити в рідному вузі.

Відзначимо, що ще триває набір до Національної академії ім. Національної гвардії України та Харківського университету Повітряних сил ім. Івана Кожедуба.

Юлія Шматченко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта