Сучасну школу на селі під Харковом збудували менше, ніж за рік (ФОТО)

18.10.2012 10:31 Суспільство
Фото Інни Пирлик Фото Інни Пирлик
У селі Коробочкине Чугуївського району реконструювали будинок культури, що перетворився на школу, яку відкриють 25 жовтня.

В учнів сільського навчального закладу нарешті з’явиться спортивна та актова зали, їдальня й туалети у приміщенні. А до старої школи вони тепер приходитимуть лише на уроки історії – в одному з корпусів відкриють військово-історичний музей.

Повноцінних умов для навчання не було

Рішення відремонтувати в Коробочкиному старий будинок культури і зробити з нього школу було прийнято влітку 2011 року. Роботи ж з реконструкції розпочали у січні 2012-го. Як розповіла «СК» директор школи Олена Бочарова, у трьох старих корпусах, у яких розміщувалася вся школа, не було умов для повноцінного навчання учнів. У цих приміщеннях відсутні актова та спортивна зали, їдальня й туалети.

Харчуватися гарячими обідами могли лише учні молодших класів і пільговики. Їдальня дитячого садочка, що знаходиться неподалік, не могла нагодувати всіх учнів. До того ж школярам, щоб сходити на обід, щоразу доводилося перебігати через трасу. Олена Веніамінівна розповіла, що листи в різні інстанції з проханнями розв’язати проблеми школи, писала протягом дев’яти років – з того часу, як стала директором школи.

– Я писала листи і народним депутатам, і в обласну адміністрацію. Збирала також підписи батьків, але лише минулого літа, коли до нас приїхав губернатор Михайло Добкін, було прийняте рішення зробити реконструкцію, – розповіла Олена Бочарова. Також вона додала, що спочатку виникла ідея додати до одноповерхового корпусу старої школи двоповерхову прибудову, де б розміщувалися їдальня, туалети та приміщення молодших класів. Але остаточним було рішення відремонтувати старий будинок культури.

– Це добра двоповерхова будівля, але вона потребувала капітального  ремонту. Творчі колективи в ній займалися лише на першому поверсі: дах повністю протікав, – каже Олена Веніамінівна.

Що чекає учнів

Директор школи розповіла, що зараз уже закінчуються роботи з ремонту актової зали, а ще лишилося докласти плитку на подвір’ї нової школи та зробити огорожу. Урочисте відкриття нового навчального закладу заплановано на 25 жовтня.


– Усього в новій школі буде 13 класних кімнат – 12 навчальних і один комп’ютерний клас. В учнів з’явиться можливість займатися в сучасній спортивній залі, що має розміри 9 на 18 м. Актову залу в навчальному закладі розраховано на 400 місць. ЇЇ, до речі, школярі ділитимуть разом з будинком культури, якому у зв’язку з реконструкцією доведеться переїхати в одну з колишніх будівель школи, – розповіла Олена Бочарова. Вона підкреслила, що вестибюль у новому приміщенні доволі просторий. Тож тепер на лінійці вистачить місця всім учням навчального закладу, що було неможливим у старих корпусах.


– У цьому приміщенні все нове й сучасне: дах, підлога, лінолеум, штукатурка. Ми вже отримали нові парти, стільці, шафи. Нам зробили гарні туалети й рукомийники. Уже завезено нове обладнання для їдальні, яка нарешті з’явиться у школі, – розповідає директор. Олена Бочарова підкреслила, що так швидко здійснити перепланування й реконструкцію вдалося завдяки оперативній праці робітників, що працюють і вдень, і вночі.

Як розповіла «СК» директор школи, на жаль, три класи не помістяться в нову школу. Вони залишаться в одному зі старих корпусів.

Інна Пирлик, матеріал з газети "Слобідський край" №125 від 18.10.1012

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта