Урок «Україна — єдина країна» пройшов у сільській школі для п'ятьох учнів (ФОТО)

01.09.2014 12:23 Суспільство
фото Юлії Шматченко фото Юлії Шматченко
1 вересня в більш ніж 830 школах Харківщини пролунав перший дзвоник.

Розпочався навчальний рік для всіх школярів з уроку «Україна — єдина країна». Не стала виключенням і Ленінська школа, що у Красноградському районі.

Це невиличка сільська школа, у якій навчається 64 дитини. Для п’ятьох з них цьогорічний дзвоник пролунав уперше. До речі, всі п’ятеро — хлопчаки.

- П'ять бійців, п'ять майбутніх мужиків, - охрестив першочків голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, який приїхал особисто привітати усіх школярів з початком навчального року.

- Цього року у 838 школах Харківщіни 21 тис. школярів вперше сіла за парти. Дві тисячі з них — це діти, які разом батьками вимушені були тікати від бойових дій у своїх рідних містах. На превеликий жаль, не в усіх школах України сьогодні розпочалися заняття. У Луганській та Донецькій областях поки не працює близько 800 шкіл. Наше завдання — створити комфортні умови навчання для усіх дітей, особливу увагу безумовно треба приділити саме дітям-переселенцям. Кожна дитина повинна мати можливість доступу до навчальної програми та отримувати знання, - зазначив Сергій Чернов.

Також голова облради пообіцяв, що не виникне ніяких проблем з зарахуванням дітей до школ посеред навчального року.

Голова Харківської обласної ради впевнений, що без усяких рекомендацій вчителі розуміють, що сьогодні на першому уроці потрібно розповісти учням.


- Не тільки вчителі, але й діти розуміють, що сила нашого народу в єдності і в свідомості. Чим глибше ми усвідомлюємо те, що потрібно любити свою Батьківщину, поважати її символи, тим сильніші ми як нація, тим міцніше наша країна. Тільки всі разом ми зможемо подолати перешкоди і виклики, які сьогодні існують в Україні, - вважає Сергій Чернов.

Перший урок для першачків почався з віртуальної подорожі Україною - від Луганська до Львова, від Київа до Криму. На мультимедійному екрані з’являлися зображення різноманітних куточків нашої країни, історію цих місць з зацікавленістю слухали не тільки школярі, але й їх батьки, які розтошувалися за задніми партами.

Юлія Шматченко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта