За вчителями Харківщини стежитимуть. Що нового чекає освітян з 1 вересня

20.08.2014 10:59 Суспільство
1 вересня у всіх першачків Харківщини пройде урок «Україна - єдина країна». Крім цього, будуть нововведення і в предметі "Історія України".

Департамент освіти та науки ХОДА обіцяє суворо стежити за кваліфікацією вчителів і за тим, що вони розповідають школярам на своїх уроках.

Не секрет, що деякі освітяни були активними учасниками всіляких мітингів.

Читайте також: Студентам з Донбасу пропонують у Харкові контракт або форму "вільний слухач"
              За шкільні парти через два тижні. Що досі не готове до 1 вересня

- Я не знаю 100 % рецепта, який зможе вилікувати цю хворобу. Але вже на сьогоднішній день у мене є звернення від деяких вчителів, що їх колега - сепаратист, - заявив директор Департаменту науки і освіти ХОДА Анатолій Бабічев. - Але не завжди за цими словами стоїть істина, іноді хтось просто хоче отримати собі більше навантаження. Навчальні заклади повинні відійти від політики. Міністерство освіти розробило методичні рекомендації з кожного предмета, але ці рекомендації учитель транслює через себе. Зрозуміло, що фізично ми не можемо перевірити, що кожен учитель говорить на своїх уроках. Тому тут повинна бути і сильна позиція батьків, які разом зі школою повинні контролювати якість освіти. Ми будемо оперативно реагувати на всі звернення.  

Також чиновник зазначив, що з цього навчального року велика увага буде приділятися патріотичному вихованню молоді. В школах буде збільшено кількість годин предмета «Захист Вітчизни». Крім цього, до проведення військово-патріотичних занять залучатимуться військові та ветерани бойових дій.

Юлія Шматченко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта