Голова Харківської облради запропонував Яценюку і Турчинову вихід з кризи

15.05.2014 07:10 Влада
Вчора у Києві відбувся Перший загальноукраїнський круглий стіл національної єдності. У ньому взяли участь керівники країни, провідні політики, іноземні дипломати, духовенство.

Голова Харківської облради Сергій Чернов запропонував свій план дій з виходу з української кризи.

Сергій Чернов звернув увагу на відсутність чіткого плану дій щодо реалізації реформи. «Я неодноразово пропонував від імені своїх колег-керівників обласних рад підписати такий документ, залучивши до підписання керівників національних асоціацій місцевого самоврядування, керівників парламентських фракцій, можливо, кандидатів на посаду Президента України. Поставимо підписи, із датами під тим, що і коли ми будемо робити, щоб цей процес був публічним і щоб громадськість могла його контролювати», - сказав Сергій Чернов.

На думку Сергія Чернова, прийняття законів, голосування по яких не потребує конституційної більшості, зокрема законів про державну регіональну політику, співробітництво територіальних громад, право територіальних громад на об’єднання, а також законів про мирні зібрання та врегулювання питання щодо місцевих референдумів, було б чітким сигналом про те, що влада готова до реалізації реформи, а також вирішувати інші питання, щоб зняти суспільно-політичну напругу.

«Питань, на яких спекулюють політики різного рівня протягом двадцяти з більшим років, три або чотири, може п’ять. Давайте зробимо кроки один до одного назустріч і знімемо ці питання. Думаю, що це не так важко, але ми заспокоїмо країну, заспокоїмо людей і зможемо рухатися далі», - вважає Сергій Чернов.

Автор: Администратор сайта