Харківських підлітків заохочують до політики за допомогою конкурсу

08.09.2014 11:59 Влада
www.kname.edu.ua www.kname.edu.ua
Вмінню вирішувати головні проблеми свого рідного міста або села треба вчитися з дитинства.

Саме таку соціальну відповідальність формує щорічний конкурс для дітей та молоді «Місцеве самоврядування – це ми!».

Цього року за ініціативи голови Харківської обласної ради Сергія Чернова конкурс проходитиме вже втретє.

Основна мета конкурсу «Місцеве самоврядування – це ми!» – інформування молоді про роль та специфіку діяльності органів місцевого самоврядування, підвищення інтересу до розвитку локальної демократії в Україні, та підвищення рівня знань підлітків у сфері державного управління.

Цей конкурс проводиться серед школярів і студентів за номінаціями:

– Кращий індивідуальний графічний твір «Моя громада» (для дітей віком до 17 років);
– Олімпіада з питань теорії та практики організації місцевої влади (для дітей віком до 17 років).
– Краща індивідуальна письмова робота на тему «Що таке місцеве самоврядування?» (для дітей віком до 17 років).
– Краща індивідуальна письмова робота на тему: «Яке місцеве самоврядування нам потрібно?».
– Краща колективна письмова робота на тему: «Ми знаємо, як це зробити!».

Брейн-ринг серед студентських команд вузів Харківської області на знання українського законодавства у сфері місцевого самоврядування.
Кожен учасник має право виступати в кількох номінаціях, але в кожній номінації може виставляти не більше одного твору.

Кожна номінація має свої правила. Так, письмові твори мають бути написані українською або російською мовами та не перевищувати обсягу у 10000 друкованих знаків. Кожен твір автор підписує власноруч та разом із заявкою надає до оргкомітету. У заявці обов’язково зазначається, на яку номінацію висувається твір. До участі в Конкурсі допускаються графічні (малюнки, саморобки тощо) та письмові (нариси, есе тощо), колективні та індивідуальні твори, створені протягом року.

Для номінації «Кращий індивідуальний письмовий твір на тему «Що таке місцеве самоврядування?» допускаються до участі як прозаїчні твори, так і вірші. Твір повинен мати публіцистичне або аналітичне спрямування.

Для номінацій: «Краща індивідуальна робота на тему: «Яке місцеве самоврядування нам потрібно?» та «Краща колективна письмова робота на тему: «Ми знаємо, як це зробити!» допускаються до участі роботи аналітичного спрямування, які оцінюють стан місцевого самоврядування в Україні, окремі проблеми територіальних громад і шляхи вирішення цих проблем. Перевага віддаватиметься творам, у яких розглядаються проблеми участі молоді у вирішенні питань місцевого значення.
Для участі у номінації «Брейн-ринг» допускаються команди студентів з шести осіб. Кожна команда може мати до двох запасних гравців.

Якщо ви або ваша дитина зацікавилась цим конкурсом, то треба пам’ятати, що останній день прийняття заявок або робіт – 30 вересня. Надсилати їх треба на адресу: 61002, м. Харків, вул. Сумська, 64, к. 96, Харківська обласна рада (з поміткою «На Конкурс»). Також деталі чи якісь питання можна уточнити за номером телефону (057) 700-53-05, або написавши листа на електронну адресу [email protected].

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта