Падіння Леніна: розпорядження Балути та заява Кернеса

29.09.2014 08:52 Влада
фото Тетяни Василець фото Тетяни Василець
Близько 22.25 у неділю активісти знесли пам'ятник Леніну на площі Свободи у Харкові.

Перед цим голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута підписав розпорядження від 28 вересня 2014 року, яким доручив відповідним структурам вжити заходів з виключення пам'ятника Леніну, розташованого на площі Свободи в Харкові, з реєстру пам'яток історії та культури, а також вжити заходів щодо демонтажу пам'ятника.

Читайте також: ХАРКІВСЬКИЙ ЛЕНІН УПАВ. ПЛОЩА ПЕРЕКРИТА (ФОТО, ВІДЕО)
                        НОВИЙ РЕКОРД УКРАЇНИ ВСТАНОВИЛИ У ХАРКОВІ. ГІГАНТСЬКА ВИШИВАНКА БІЛЯ ЛЕНІНА (ФОТО)
"З метою врегулювання напруженої ситуації в області, яка склалася навколо пам'ятника Леніну, розташованого на площі Свободи в Харкові, на підставі Закону України "Про охорону культурної спадщини" та на виконання Указу Президента України від 12 червня 2009 року "Про додаткові заходи щодо увічнення пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні", керуючись статтею 6 Закону України "Про місцеві державні адміністрації" доручаю Департаменту культури і туризму облдержадміністрації спільно з Департаментом містобудування та архітектури облдержадміністрації та Департаментом капітального будівництва облдержадміністрації терміново вжити заходів по виключенню пам'ятника Леніну з державного реєстру нерухомих пам'яток України, а також вжити заходів щодо демонтажу цього пам'ятника відповідно до вимог чинного законодавства. Контроль за виконанням цього розпорядження залишаю за собою", - заявив 28 вересня на брифінгу Ігор Балута.

Сьогодні вдень на сайті облради з'явилася заява Харківського міського голови Геннадія Кернеса з приводу знесення пам'ятника Леніну на пл. Свободи

"Хочу зазначити - те, що відбулося сьогодні вночі, - це пряме порушення Закону в частині забезпечення безпеки мирних зібрань громадян України. Під покровом темряви радикально налаштованими людьми було знищено пам'ятник Леніну. Дуже важливо розуміти, що жоден з працівників правоохоронних органів не зробив жодного попередження на адресу людей, які розбивали монумент".

"Щоб не витрачати багато слів, скажу одне - пам'ятник Леніну на площі Свободи в Харкові ми обов'язково відновимо, - ідеться в заяві міського голови.

 

Автор: Менеджер сайта