Пам’ятник Леніну в райцентрі під Харковом вистояв. Його захистила громада

27.02.2014 09:31 Влада
http://leninstatues.ru/ http://leninstatues.ru/
Барвінківська міська рада на позачерговій сесії прийняла рішення не демонтувати пам’ятник Леніну в місті Барвінкове.

У понеділок місцеві активісти намагалися знести пам’ятник Леніну. Про це повідомив в. о.голови районної адміністрації Іван Бовдуй.

Читайте також: ЛЕНІНА НЕ ЗНЕСУТЬ - ДЕПУТАТИ ХАРКІВСЬКОЇ МІСЬКРАДИ НЕ ВКЛЮЧИЛИ ПИТАННЯ В ПОРЯДОК ДЕННИЙ

- Я пояснив, що треба діяти за законом. Якщо буде постанова Верховної Ради, то будемо виконувати її. І не скидати, а демонтувати й вивозити. Пам’ятник перебуває на балансі міської ради. Якщо його хочеться знести, треба збирати сесію міської ради, приймати рішення, адже це власність територіальної громади. Якщо вона вирішить, що пам’ятник Леніну не потрібен, його ліквідують, - розповів чиновник.

26 лютого на ХХХVІІ сесії  Барвінківської міської ради VІ скликання депутати розглядали звернення зборів громадян до місцевих рад району та районної міліції щодо збереження пам'ятників історії, об'єктів культурної спадщини та матеріальних цінностей територіальної громади міста Барвінкове.

“Ми, жителі Барвінківського району, керуючись статтею 46 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” та враховуючи складну суспільно-політичну ситуацію як в Україні, так і в районі, — вимагаємо від Вас проведення позачергових сесій районної та міської ради, де засудити дії щодо наміру руйнування пам’ятників історії, об’єктів культурної спадщини та меморіальних цінностей на території Барвінківського району”, - йдеться у зверненні.

Також у документі наголошується, що пам’ятники, розміщені на території району, згідно із Законом України “Про охорону культурної спадщини”, взяті під державну охорону, в тому числі і пам’ятники В. І. Леніну. Підписувачі звертають увагу на обов’язки правоохоронних органів захищати права і свободи громадян, власність, інтереси суспільства і держави від протиправних дій.

Також депутати розглянули звернення голови Барвінківської районної організації ВО «Свобода» Пащенко В. В. про демонтаж пам'ятника Леніну. І прийняли рішення відмовити в демонтуванні пам’ятника. За словами в. о.голови райдержадміністрації, зараз об’єкт охороняється.

Поліна Ларіна

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта