Пікет мисливців на площі Свободи у Харкові. Облрада коментує звинувачення мітингарів (ФОТО)

04.12.2014 10:14 Влада
фото Коментарі.Харків фото Коментарі.Харків
Більше сотні протестувальників зібралися під стінами Будинку рад. Частина з них вже зайшли в будівлю і вимагають зустрічі з головою облради або його заступником

Протестувальники стоять з плакатами: «Відстоюємо законне право на користування угіддямі», «Ні - приватним мисливським господарствам на Куп'янщині», «Мисливці - законні охоронці природи».

Харківське товариство мисливців і рибалок цього року так і не відкрило новий сезон. Термін дії договору на оренду мисливських угідь закінчився ще в січні цього року і досі його не продовжили. Вирішити питання обіцяли ще влітку, проте - прогресу немає, обурюються протестувальники, повідомляє сайт МГ Об'єктив.

Люди вимагають зустрічі з головою облради Сергієм Черновим або його заступником. Однак, перший - сьогодні у від'їзді.

До протестувальників виходив голова ХОДА Ігор Балута, але це питання - не в його компетенції.

Тим часом прес-служба облради дає роз'яснення ситцації на офоіційному сайті Харківської облради.

"За результатами розгляду поданих документів управлінням правового забезпечення, природокористування та земельних відносин виконавчого апарату обласної ради були висловлені зауваження щодо якості підготовки матеріалів на розгляд сесії (зокрема, в документах відсутні погодження землевласників або землекористувачів) та запропоновано представникам громадських організацій доопрацювати документи з урахуванням наданих зауважень", - йдеться у коментарі. 

Письмові зауваження були в той же день отримані керівниками громадських організацій для доопрацювання з урахуванням висловлених зауважень.

За результатами засідання була досягнута домовленість щодо оперативного та об’єктивного розгляду обласною радою документів про надання в користування мисливських угідь Харківській обласній організації УТМР та ГО «Первомайська районна організація – універсальне товариство мисливців та рибалок» після їх доопрацювання.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта