Працівники ОТБ і облрадіо провели флешмоб та висунули свої вимоги до реформ

17.12.2014 13:37 Влада
На сходах телеканалу «ОТБ», що розміщений у Держпромі, відбувся мітинг-флешмоб працівників каналу.

Близько 50 людей тримали в руках аркушики з текстом: «За громадське регіональне телебачення і радіомовлення».

Як пояснив адміністратор телерадіокомпанії Микола Шлапак, з 13:00 такі флешмоби проходять у багатьох регіонах країни. Їх мета - привернути увагу центральної влади до обласних державних телерадіокомпаній, не допустити їх ліквідації, і як наслідок, масових звільнень співробітників. 

За його словами, після створення Національної громадської телерадіокомпанії України (НГТУ) у регіонах без роботи можуть залишитися до 10 тисяч чоловік.

Читайте також: Порошенка та Яценюка просять не ліквідовувати обласні ТРК

«Штат ХОДТРК складає близько трьохсот чоловік. Наскільки нам відомо, після створення НГТУ на роботу візьмуть тільки двадцять-тридцять. Ми не розуміємо, що буде далі. Ми виступаємо за громадське телебачення, в тому числі і на регіональному рівні», - додав Микола Шлапак.

«Ми хочемо, щоб регіональний контент створювати не київськими журналістами, а на місцях. Адже хто може краще знати проблеми регіону!», - говорить керівник обласного радіо Роман Кривко.

За його словами, зараз колектив випускає близько сорока програм - інформаційних, науково-просвітницьких, культурних і музичних. Обласне радіо фактично є єдиною хвилею, на якій можна почути таку кількість регіональних програм, у тому числі і про життя в районах області.

«У першу чергу, наш колектив турбує рівень зарплат: журналісти в середньому отримують 1500 гривень на місяць. Хотілося б, щоб обласне державне радіо чи, можливо, що з наступного року суспільне, отримало FM-частоту, щоб охопити більшу кількість слухачів. Поки ми виходимо на непопулярних ультракоротких хвилях, які може вловити не кожен приймач», - розповів Роман Кривко.

Автор: Администратор сайта