Правоохоронці розберуться з мітингом біля міськради - Кернес

26.02.2014 09:38 Влада
фото сайту Медіапорт фото сайту Медіапорт
Геннадій Кернес повернувся до сесійної зали і повідомив депутатам, що група людей зняли прапор Євросоюзу і на його місце повісили прапор Росії.

- Це державна установа. Ми з вами живемо в Україні. Ті, хто це робить, провокують агресію і розпалюють сутичку. Я вважаю, що у нас тут має бути прапор Харкова, України, Євросоюзу, бо Харків має чотири нагороди Ради Європи, - сказав Кернес. – Там зараз працюють великі емоційні фактори. Навіть мої охоронці, які мають кваліфікацію, чітко розуміють, що там є фактор провокацій. Тому зараз правоохоронці мають розібратися з фактором провокацій.

Геннадій Кернес звернувся до депутатів, щоб вони не проявляли ніякої агресії і спокійно продовжили сесію. Також міський голова попросив журналістів, щоб вони об’єктивно висвітлювали інформацію.

- Дуже не хочеться, щоб у Харкові ставали «стінка на стінку», - додав міський голова.

Нагадаємо, під вікнами Харківської міської ради, де сьогодні проходить сесія, зібрався мітинг.

У мітингу, за приблизними підрахунками, беруть участь понад 1000 людей. Вони тримають плакати "Требуем общественных слушаний!", "Власть, спаси от разбоя!", "Пам'ятник Леніну - культурне надбання Харкова!" та скандують "Росія!".

Також нагадаємо, що Геннадій Кернес заявив, що зносити пам’ятник Леніну – незаконно.

- Забудьте розглядати будь-які питання по руйнуванню Харкова, - звернувся на початку сесії до депутатів міськради Харківський міський голова Геннадій Кернес.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта