Президент досі не визначився, підписувати чи вдосконалювати закон про мови

27.07.2012 10:44 Влада
Віктор Янукович ще не висловив свою думку щодо мовного закону, він чекає висновків правників.

Про це сьогодні заявив представник Президента України у Верховній Раді, народний депутат України Юрій Мирошниченко.

- Без проведення ґрунтовного аналізу змісту цього закону Президент не буде вставати на бік жодної зі сторін. При розгляді Віктор Янукович буде керуватися 10 статтею Конституції та європейськими стандартами. Коли зміст закону буде проаналізовано виключно з правової точки зору, тоді Президент ухвалить рішення щодо його підписання або вдосконалення, - запевнив Юрій Мирошниченко.

За словами Юрія Мирошниченко, Віктор Янукович готовий до конструктивної роботи та вважає, що мовне питання має бути раз і назавжди розв'язано.

- Людина будь-якої національності, що є громадянином України, має почуватися у нашій країні як вдома, не відчувати дискримінації. Мовні громади мають також жити у мирі і злагоді, - сказав Юрій Мирошниченко. - Будь-яка культура реалізується у першу чергу через мову. Саме тому в останні два роки, не зважаючи на складну економічну і політичну ситуацію, виділялися кошти на розвиток української мови, на друкування українських книжок, чи не вперше з бюджету стала надходити грошова допомога українським громадам за кордоном. Єдине, що не лише українці мають почувати себе добре у нашій державі. Так само має бути і угорцям, і росіяни. Велика українська родина має об'єднатися навколо перспективного майбутнього.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта