Протистояння у Києві поновилися. Під Радою б'ються мітингувальники (ФОТО, ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

18.02.2014 13:55 Влада
Фото РБК-України Фото РБК-України

Перед Верховною Радою зібралися сторонники Євромайдану та курсу Президента.

Як пише ЛігаБізнесІнформ, сьогодні з 8:00 на Майдані почали формуватися колони протестуючих для походу до Верховної Ради. Близько 9:45 активісти прийшли в Маріїнський парк, розташований біля Верховної Ради.

Як передає РБК-Україна, всього прихильників опозиції близько 6 тис. чоловік. У тому числі серед учасників Евромайдана близько 2,5 тис. учасників народної самооборони. Їх мета - не допустити призначення проросійського прем'єр-міністра.

Проте слід зазначити, що кандидатура на пост прем'єра досі не відома.

В Маріїнському парку також знаходяться прихильники Партії регіонів. Їх близько 3 тис. чоловік.

Спочатку прихильників різних політичних сил розділяв кордон міліції, розташований по всьому периметру навколо будівлі Верховної Ради. Правоохоронці через гучномовець закликали громадян не порушувати порядок. Але близько 11:00 між прихильниками ПР та Євромайдану почалася бійка. Міліція застосувала сльозогінний газ і шумові гранати.

Травмовані біля будівлі Верховної Ради України активісти отримали опіки очей, поранення від осколків гранат і гумових куль. Про це повідомив медик "швидкої допомоги", що знаходиться в Маріїнському парку.

- Поранених багато. У них розсічення, опіки очей, поранення від осколків гранат, від гумових куль, - повідомив медик.

Станом на 13:00 учасники Євромайдану захопили Будинок офіцерів, який знаходиться на перехресті Кріпосного провулка та вул. Грушевського в Києві неподалік від будівлі Верховної Ради і навпроти Маріїнського парку. Активісти влаштували там медпункт. Протестувальники також зводять барикади у парку.

Нагадаємо, станом на 9:45 опозиція заблокувала трибуну Верховної Ради.

За повідомленням з місця події, у другій половині дня учасники Евромайдана захопили Київську міську державну адміністрацію. Пожежа, про яку раніше повідомила прес-служба КМДА, - це палаючі покришки під аркою, що веде у двір мерії. Їх зараз гасять учасники Евромайдана. За їх словами, покришки запалили, щоб уникнути атаки "Беркута", який, за словами протестувальників, знаходився у дворі мерії.  У будівлі КМДА зараз знаходяться загони самооборони Майдану.

Читайте також: МІТИНГУВАЛЬНИКИ ВІДКРИЛИ ВОГОНЬ ПО МІЛІЦІЇ. П'ЯТЕРО ПОРАНЕНІ (ФОТО)

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта