Сашко Положинський розповів у Харкові, навіщо ліквідувати Верховну Раду (ФОТО)

17.10.2014 13:21 Влада
фото Інни Пирлик фото Інни Пирлик
Напередодні парламентських виборів лідер гурту “Тартак” Олександр Положинський приїхав до Харкова агітувати молодь голосувати.

Зустріч харківської молоді з Олександром Положинським відбулася цього четверга, 16 жовтня. Соліст гурту «Тартак» прибув до Першої столиці в рамках соціальної акції “Роби вибір”, покликаній закласти в Україні фундамент нової виборчої культури.

Послухати Сашка Положинського зібралося не так вже й багато людей, напевне менше сотні. Це були переважно студенти. І як потім виявилося, в більшості, майбутні юристи та історики.

Свою участь в акції співак пояснив просто — йому не байдужа доля України, але те, що відбувається у владній верхівці держави сьогодні, йому не подобається. Олександр Положинський навіть жартував, що міг би стати диктатором країни та брати на себе всі відповідальні рішення за її долю.
На думку фронтмена, сьогодні Верховну Раду взагалі треба ліквідувати, а закони має писати група високопрофесійних юристів. Каже, що проблема української влади в тому, що ніхто за свої рішення не відповідає.

- ВР у нас існує як інституція, яка приймає закони. Але самі депутати, які їх приймають, в перших рядах тих, хто ці закони повсякчас порушує. В принципі, для них закони не діють тому, що в них є депутатська недоторканність, - пояснив співак.

Як не парадоксально це звучатиме після таких слів, але до Харкова Сашко Положинський приїхав агітувати молодь таки іти на парламентські вибори і використати свій бюлетень. Артист переконаний, якби молоді хлопці та дівчата були активним електоратом, зміни б настали значно швидше. Зараз же значною мірою на результати виборів впливають саме пенсіонери, які є найактивнішими виборцями. На думку артиста, люди старшого віку найчастіше керуються принципом “аби не гірше”, а тому бояться змін. А молоді за великим рахунком “нема чого втрачати, бо вона не обтяжена величезним життєвим досвідом”.

- Проблема в тому, що молодь у нас доволі пасивна, що стосується участі у виборах. Власне, хочеться хоч трохи змінити цю ситуацію, залучити молодь до активності, до участі у виборах, до явки на виборчі дільниці, - каже Сашко Положинський. - Майбутнє країни залежить від громадян України. Не варто чекати чогось від сходу і заходу, від сусідів, від друзів. Маємо розраховувати на власні сили, а власні сили — це не щось ефемерне, це не якась там уявна влада. Це — всі громадяни України.

Співак зауважив, що в нашому суспільстві уже є певна категорія людей, готових займатися змінами в крані. А тому завдання решти, “які в принципі щось би хотіли змінити, але не хочуть дуже сильно напружуватися”, — з чогось почати.

- Якщо ти переступив своє небажання йти на вибори і прийшов, віддав паспорт, зайшов в кабінку, шось там нашкрябав, перекреслив чи зіпсував бюлетень — це вже перший крок громадянської активності, - вважає Сашко Положинський.

Якщо людина перед тим, як піти на вибори постаралася розібратися з програмами та біографіями кандидатів і партій, — це вже другий рівень громадської активності, за класифікацією артиста.

- Третій — можна увійти в команду кандидата, вступити в партію, піти волонтером на дільниці. Є безліч способів як це можна зробити. Є й інші можливості для росту. Але треба з чогось починати, - каже артист.

Але, як саме робити свій вибір, співак так і не зміг порадити. Він зізнався, що сам не знає, за кого голосувати, адже половина кандидатів — йому невідома і інформацію про них знайти важко.

- Я сам не знаю, за кого голосувати на цих виборах. Ті, кого я знаю, вони йдуть не на моєму окрузі. Я за тих, кого не знаю, — не можу голосувати. Рука не піднімається, - каже Сашко Положинський. І додав, що, можливо, і зіпсує бюлетень, але на вибори обов’язково з’явиться.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта